Rakič tipuje výsledek titulové bitvy mezi Procházkou a Teixeirou

Rakič tipuje výsledek titulové bitvy mezi Procházkou a Teixeirou Jiří Procházka a Glover Teixeira se střetnou 11. června v Singapuru | zdroj: Profimedia

Výsledek tohoto zápasu nezajímá jen domácí fanoušky, ale také bojovníky polotěžké váhy, protože půjde o šampionský titul. Svůj tip na vítěze nabídl i Procházkův rival Aleksandar Rakič.

Na 11. června se letos těší pravděpodobně těší všichni tuzemští fanoušci bojových sportů. Jiří Procházka totiž zabojuje s Brazilcem Gloverem Teixeirou o titul UFC. Zápas bude bedlivě sledovat i Aleksandar Rakič, který po opasku pochopitelně rovněž touží a v minulosti se právě do českého bojovníka několikrát nevybíravě navezl.

„Slyšel jsem, že jel trénovat za Henrym Cejudem, ale buďme upřímní, nemůžeš během 3 týdnů natrénovat wrestling. Na to potřebuješ wrestlovat roky,“ shodil Rakič v rozhovoru pro MiddleEasy Procházkovu snahu zapracovat na své slabině v americkém gymu Fight Ready. 

Co se ale samotného zápasu týče, zněl o něco smířlivěji. „Může to jít na obě strany. Pokud ho ale Jiří neknockoutuje v prvním kole, tak to pro něj bude dlouhá noc, protože Glover snese úder a pořád jde dopředu. Navíc má neuvěřitelný wrestling a grappling a je velmi silný. Od Jiřího jsme moc wrestlingu a grapplingu neviděli. Možná se pletu, ale nemyslím si to.“

„Ale bude to také o postoji. Jiří je velmi agresivní striker, ale je hodně otevřený. Proti Volkanovi i Reyesovi byl dvakrát nahulený. Možná ho Glover knockoutuje, protože je hodně nekrytý. Je divoký, ale Glover je ten chytřejší, čelil už tolika skvělým chlapům a viděl všechno, je v tomhle sportu už dlouho. Vsadil bych na něj. Nic proti Jiřímu, lidé si myslí, že ho nenávidím nebo tak něco...“

Aleksandar je teď sám v plné přípravě, protože ho už za měsíc čeká důležitý souboj s ex-šampionem Janem Blachowiczem, z něhož pravděpodobně vzejde příští vyzyvatel. „Ukončím ho a pak si půjdu pro titul, už nebudu moct přijmout nic jiného,“ věří si srbský bojovník.

Ať už se ale situace vyvrbí jakkoliv, Rakič počítá s tím, že se s Procházkou jednoho dne v kleci potkají. Až přijde ten čas, doufá, že to bude někde v Evropě, protože by si to fanoušci zasloužili vidět naživo. V tom s ním rozhodně souhlasíme.

Zdroje:  MiddleEasy.com

Nejnovější články