Chimaev si věří i na Procházku, kterého si pamatuje ze společného sparingu

Chimaev si věří i na Procházku, kterého si pamatuje ze společného sparingu Chimaev do UFC vlétl jako uragán. | zdroj: Getty Images

Khamzat Chimaev se chce stát šampionem a přestože se soustředí na welterovou divizi (77,1 kg), pokud by tam nemohl v dohledné době zabojovat o titul, nemá problém jít o váhu výš (83,9 kg), věřil by si prý i na Procházku v polotíze (93 kg).

V podcastu The Triple C & Schmo Show, v jehož poslední epizodě se jako hosté objevili nejlepší kamarádi Darren Till a Khamzat Chimaev, přišla řeč i na "Vlkovu" budoucnost. Henry Cejudo totiž nadhodil možný scénář, podle nějž by si na titul ve welterové váze musel počkat pěkně dlouho, protože šampion Kamaru Usman má lukrativnější možnosti jako třeba souboj s McGregorem či boxerskou eskapádu proti Canelu Alvarezovi.

"Pokud se plánuješ stát dvojitým nebo trojitým šampionem, tak myslím, že bys měl jít po Israelu Adesanyovi (šampion střední váhy). Bojoval bys s ním, a pak bys šel zpátky dolů nebo nahoru do polotěžké divize," navrhl Cejudo Khamzatovi postup.

A ten není proti, rozhodně se mu totiž nechce na nikoho čekat. S šéfem UFC prý už o téhle možnosti mluvil a ptal se ho, zda by Adesanya nabídku na souboj s ním přijal. Klidně by si ale titulovou šanci vybojoval nejprve s mužem číslo 2 - Robertem Whittakerem.

"Je mi to jedno, prostě potřebuju titul. Můžu klidně také bojovat v devadesát trojce," prohlašuje Chimaev sebevědomě, že by klidně vzal útokem i divizi, v níž o pás brzy zabojuje český samuraj. "Jiří Procházka byl u nás v gymu, zná mě a ví, co zvládnu. Zeptejte se toho chlapa, jaký byl sparing s Khamzatem. On vám to řekne, anebo možná bude lhát, to nevím. Ale můžu s ním také bojovat."

Nejspíš tedy neslyšel interview českého bojovníka s novinářem Jamesem Lynchem, který se Jiřího v minulosti na trénink s Khamzatem zeptal. Ten odpověděl, že má Čečenec sice velmi dobrý wrestling a fyzičku, ale nic zas tak speciálního na něm není.

Chimaev by ale každopádně neměl předbíhat, protože ho 10. dubna na akci UFC 273 čeká nebezpečný Gilbert Burns, druhý muž žebříčku, který by pro "Vlka" neměl být tak snadnou kořistí jako předchozí soupeři. Jak ale na Chimaevovi obdivuje jeho kamarád Darren Till - má silnou mentalitu, je nerozbitelný jako cihlová zeď. Pokud tedy nepadne, možná se skutečně v budoucnu stane postrachem tří různých váhových divizí.

Zdroje:  YouTube - The Triple C & Schmo Show

Nejnovější články