Burns věří, že zkrotí rozjetého Chimaeva. Je dobrý, ale lidi z něj udělali monstrum, říká

Burns věří, že zkrotí rozjetého Chimaeva. Je dobrý, ale lidi z něj udělali monstrum, říká zdroj: Profimedia

Gilbert Burns se domnívá, že z jeho nadcházejícího soupeře, kterým bude Khamzat Chimaev, dělají lidé super monstrum. On sám si z něj na zadek ale sednout nehodlá.

Brazilský bojovník Gilbert Burns měl od titulového zápasu ve welterové váze UFC, který se uskutečnil v únoru 2021 a v němž podlehl po TKO ve 3. kole dlouhodobému šampionovi Kamaru Usmanovi, veliké problémy s domlouváním dalších soupeřů.

Od této porážky se Burns v kleci ukázal pouze jedinkrát, a to loni v létě, kdy dokázal v tříkolovém duelu celkem jasně pokořit na body Stephena „Wonderboye“ Thompsona. Poté prý údajně slyšel jen samé odmítání, dokud si na začátku letošního roku neplácl s velice nebezpečným a dosud neporaženým Khamzatem Chimaevem, se kterým se utká už příští týden v rámci turnaje UFC 273.

Burns si uvědomuje, že obdržel jednoho z nejtěžších protivníků, jehož welterová divize momentálně nabízí, ale zároveň ví, že vítězství by bylo vstupenkou do jeho druhého souboje o titul. Navíc si prý cení také toho, že Chimaev byl jediný, kdo s ním byl ochotný okamžitě jednat a společný zápas měli domluvený takřka okamžitě.

„Vím, že riziko je v tomto případě hodně vysoké, ale ve hře je i veliká odměna,“ řekl Burns v rozhovoru pro server The Underground. „Ten zápas bude sledovat hodně lidí a Dana (White – šéf UFC) řekl, že vítěz může bojovat o titul. Takže ano, rozhodně stojí za to s Chimaevem bojovat.“

„Je velmi tvrdý. Mladý. Hladový. Ale kdybych s ním nešel, tak bych hrozně dlouho čekal na nějakého jiného chlapa, který by řekl ano. Kdybych navíc nebojoval s Khamzatem, tak bych velice pravděpodobně neměl šanci na titulový zápas. Když vyhraji, tak je nejspíš moje. Když prohraji, tak budu muset zvítězit v několika dalších duelech. To je několik kroků zpět. Ale je mi to jedno. Já do toho půjdu naplno.“

Z Chimaeva a jeho dosavadních výsledků má Burns respekt, ale zároveň se domnívá, že ho jeho pověst lehce předběhla a že z něj ostatní dělají téměř nadčlověka, jenž se nedá porazit.

„Je velmi dobrý. Ale lidé z něj někdy až šílí. Říkají, že je to vrah a podobně. Je určitě velmi dobrý, ale myslím, že tohle nadšení je trochu přehnané. Ostatní z něj udělali super monstrum. Ano bojuje na vysoké úrovníí, má dobré a tvrdé údery a taky dobrý grappling. Ale rozhodně si neříkám nic ve stylu: Páni, to je ale monstrum.“

Podle Burnse bude v tomto zápase nejdůležitější udržet si vlastní tempo a nenechat si od Chimaeva vnutit jeho styl. Odtipovat vítěze však Brazilec odmítl, protože způsobů, jak může tento duel skončit existuje opravdu mnoho.

„Je tu spousta scénářů, takže je velice těžké předvídat, co se stane,“ prohlásil Burns v závěru rozhovoru. „Soustředím se primárně na svůj výkon. Myslím, že velkolepé ukončení vás postaví do té nejlepší pozice, ze které se dá vycházet. Ale uvidíme, jak to dopadne. Můžete dostat titulový zápas, ale také můžete jít do souboje s Colbym. To už ale přemýšlím až moc dopředu.“

Jak tento velmi očekáváný zápas dopadne se dozvíme už takřka za pár dnů, protože hlavní karta turnaje UFC 273, na kterém budou k shlédnutí také dva titulové duely (Aljamain Sterling vs. Petr Yan a Alexander Volkanovski vs. Chan Sung Jung) odstartuje už v neděli 10. dubna ve 4 hodiny ráno našeho času.

Zdroje:  The Underground

Nejnovější články