Chimaev si myslí, že by pro něj byl Adesanya snadnější kořist než Usman

Chimaev si myslí, že by pro něj byl Adesanya snadnější kořist než Usman zdroj: Profimedia

Je hladový a zatím v oktagonu nenarazil na nikoho, kdo by s ním vydržel alespoň do třetího kola. Není divu, že Khamzatu Chimaevovi sebevědomí nechybí.

Mnozí fanoušci a odborníci nepochybují, že Khamzat Chimaev v blízké budoucnosti usedne na trůn welterové divize (77,1 kg). Pokud začátkem dubna porazí Gilberta Burnse, bude už před ním pouze šampion Kamaru Usman. A titulový zápas už Čečenec se švédským pasem považuje za hotovu věc, v Brazilcovi žádnou překážku nevidí. Vysmál se i tomu, že si prý najal dva ruské zápasníky, kteří mu pomáhají s wrestlingem.

"Neví, co budu dělat. Je ve stresu, má v hlavě velké drama, o kterém přemýšlí. Když si ho poslechnete, tak ho pochopíte, ten chlap skončil. Řekl, že má dva tajné ruské zápasníky," zasmál se Chimaev během rozhovoru v pořadu The MMA Hour, kam se připojil po boku svého nového nejlepšího kamaráda Darrena Tilla. "Jak se sakra naučíš wrestling za dva nebo tři měsíce? Nikdy, možná ve snu. Nemůže mě dostat dolů a on to ví. Chlapi, kteří byli v mém gymu, myslím tím ty, kteří také trénují s ním; nevím, co mu řekli, ale všechny jsem je porazil a on to ví. Bojí se."

Právě všestraný Burns by měl pro Chimaeva představovat první "opravdový" test. "Vlk" ale očividně ani v nejmenším nepochybuje, že by přes něj k titulovému zápasu ve welteru neprošel. Už teď ale nezastírá, že má chuť i na šampionský pás ve střední váze (83,9 kg) a věří si na něj ještě víc.

"Myslím, že by pro mě bylo snadnější rozdrtit Izzyho (současný šampion střední váhy Israel Adesanya - pozn. red.) než Usmana," myslí si Khamzat. "Má nulový wrestling. Ten chlap, co s ním bojoval naposledy, není to wrestler, a vzal mu záda. Pokud se mu do zad dostanu já, bratře, tak mu rozdrtím hlavu, urvu mu ji. Snadné peníze pro mě."

Je pravda, že střední váha by potřebovala mírné oživení, protože Adesanya teď má nedostatek vyzyvatelů, které ještě neporazil. Chimaev by tam tedy mohl dost zamíchat kartami, soudě podle jeho dosavadních výkonů by totiž proti šampionovi rozhodně nebyl žádným outsiderem.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články