"Máš v UFC čtyři zápasy, tak si mě neber do huby," utřel Diaz hladového Chimaeva a navrhl mu jiné soupeře

"Máš v UFC čtyři zápasy, tak si mě neber do huby," utřel Diaz hladového Chimaeva a navrhl mu jiné soupeře Každý zápas Nathana Diaze přitahuje velkou pozornost. | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev dělá co může, aby získal divácky atraktivního soupeře. Nate Diaz však nemá o nováčky zájem a hledá lépe postaveného soupeře. 

Nate Diaz (20-13) je i přes relativně velký počet porážek stále jednou z největších hvězd světového MMA a vysněný soupeř pro většinu bojovníků lehké i welterové váhy. UFC se ho snažilo přesvědčit k souboji s neporaženým čečenským fenoménem Khamzatem Chimaevem (10-0), kterému je předvídána hvězdná budoucnost. Američan se však k nabídce postavil po svém:

„Přišli za mnou, abych bojoval s Chimaevem. Řekl jsem jim: Ale no tak, mějte ke mně trošku respektu a nenabízejte mi zápas s nějakým nováčkem,“ prozradil americký svéráz pro server TMZ.com.

Šestatřicetiletý Diaz je ve zvláštní situaci. Z jeho stávajícího kontraktu mu zbývá poslední zápas a novou smlouvu zatím nepodepsal. Dlouhodobě si stěžuje, že mu UFC nabízí neadekvátní, nudné a nezajímavé soupeře.

„Chci bojovat co nejdříve. Snažil jsem se sehnat TOP soupeře v jakékoliv divizi, ale všichni odmítli. Napřed mají plnou hubu keců, ale pak jsou zticha, protože mají strach,“ dodal svým typicky ostrým jazykem a zároveň navrhl konkrétní datum a podmínky návratu. "TOP 5, budu bojovat s borcem z TOP5 tak brzy, jak jen to bude možné. Pojďme na to v lednu v Anaheimu (UFC 270)."

Nate žije tak trochu v jiném světě a jeho výroky nelze brát úplně vážně. Právě Chimaev ale dává skrz sociální sítě svůj zájem jasně najevo. Na druhou stranu by "Vlk" rád sežral prakticky kohokoliv a před pár dny vyzval k zápasu ve volném stylu dokonce i Daniela Cormiera, bývalého šampiona polotěžké a těžké váhy a bronzového olympijského medailistu právě v zápasení.

"Důchodce" DC však výzvu s úsměvem přešel: „Chceš zápasit ve wrestlingu? Zbláznil ses? Líbí se mi tvé sebevědomí, ale skončilo by to 10-0 pro mě.“

Co se týče Diaze, vypadá to, že "Vlk" prozatím jeho lov vzdal. „Jsi falešný gangster, Nate. Je mi jedno s kým budu bojovat, jdu si pro všechny. Kde jste teď, vy všichni gangsteři a králové? Jsem tu, abych zabil všechny, já jsem tady ten pravý král a gangster.“

Nakonec si ale vzal do úst i Natova staršího bratra Nicka, s nímž by se teoreticky mohl v kleci také utkat: „Pozdrav svého staršího bratra a řekni mu, že se mě nemusí bát, protože staré lidi nemlátím. Víš dobře, co tím myslím. Ve Vegas jsem ho chtěl jenom pozdravit a on chudák utekl.“

Pro ilustraci celé situace s hledáním soupeře přidal výstižné video ze seriálu Jen počkej, zajíci!

Diaz pochopitelně zareagoval. „Já jsem úplně v klidu. Máš čtyři zápasy v UFC, tak si vůbec neber mé jméno do huby.“ Jelikož ale dlouhé roky trénuje s partou skvělých wrestlerů a černých pásů v jiu-jitsu, mezi svými týmovými parťáky našel Khamzatovi soupeře, rovněž neporaženého Nicka Maximova (7-0).

"Hej Khamzate, nebuď dě*vka, mám tady svého borce, tak bojuj s ním. Každý na vyšším levelu, co přistoupí na hru téhle dě*ky, je také dě*ka. Jsi nováček, tak bojuj s nováčky." Později ale navrhl alternativu v podobě McGregora, aby Ir mohl proti "zelenáčovi" ukázat, že ještě umí bojovat.

Paradoxně se Chimaevovi sám ozval Neil Magny (25-8), aktuální sedmička žebříčku welterové váhy. Čtyřiatřicetiletý rodák z Illinois patří mezi veterány UFC, v nejlepší světové organizaci odzápasil už 25 duelů. Čeští fanoušci tohoto Američana dobře znají, patří totiž do týmu Bojana Veličkoviče, který v sobotu vyzve Davida Kozmu o titul krále welterové váhy na turnaji Oktagon 29

„Vím o někom, kdo je připraven se s Tebou utkat,“ napsal Magny a zdá se, že Chimaev není proti „Jdu si pro tebe, ty hubeňoure. Jsem připraven,“ odpověděl.

Khamzat naposledy vyhrál v říjnu na turnaji UFC 267 v prvním kole. Jeho obětí se stal Li Jingliang, který nedokázal Čečence ani jednou udeřit. Ten tak v UFC dál drží neskutečnou bilanci 400 trefených a pouze jeden inkasovaný úder. V mezičase navíc v exhbičním zápase ve volném stylu vyřídil také elitního zemaře Jacka Hermanssona. Není tedy divu, že je "Vlkovi" předvídána zářivá budoucnost, se svými proporcemi by se navíc mohl stát dalším šampionem dvou různých váhových kategorií.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články