Změny na startovce UFC 273, Gastelum zabojuje s ex-šampionem KSW

Změny na startovce UFC 273, Gastelum zabojuje s ex-šampionem KSW Kelvin Gastelum | zdroj: Profimedia

Kelvin Gastelum bude muset na poslední chvíli překopat taktiku, jeho původní soupeř Nassourdine Imavov totiž neobdržel víza a nahradí ho bývalý šampion polské KSW Dricus Du Plessis.

Už za necelý týden a půl se dočkáme turnaje UFC 273, na kterém se odehraje hned několik zajímavých soubojů včetně dvou titulových. Už teď je však jasné, že na jeden zápas si budeme muset alespoň na nějakou dobu nechat zajít chuť. Bývalý vyzyvatel střední váhy Kelvin Gastelum totiž na poslední chvíli přišel o plánovaného soupeře.

Tím měl být nadějný bojovník Nassourdine Imavov, kolega Ciryla Ganea z pařížského klubu MMA Factory, jenž z posledních devíti zápasů posbíral hned osm výher a fanoušky svými bojovnými výkony rozhodně nenudil. Na další představení si však bude muset počkat, protože podle serveru ESPN neobdržel z neznámých důvodů od USA vízum, takže mu je prozatím vstup do této země odepřen.

UFC ale naštěstí stačilo Gastelumovi sehnat hodně kvalitní náhradu. Na poslední chvíli totiž přijal nabídku skvělý Jihoafričan Dricus Du Plessis. Toho si můžete pamatovat z nedávného působení v KSW, kde získal titul, ale také podlehl pokořiteli Patrika Kincla a nynějšímu dvojnásobnému šampionovi Robertu Soldicovi.

Touto porážkou se však vůbec nenechte zmást, protože to byla jeho jediná kapitulace za posledních sedm let, Chorvata navíc předtím porazil. V nejslavnější MMA organizaci na světě navíc Du Plessis odbojoval už dva zápasy a v obou dokázal své soupeře poslat nekompromisně k zemi tvrdým knockoutem.

Vypadá to tedy, že se máme na co těšit. Matchmakeři na poslední chvíli na kartu přidali také zápas v těžké váze mezi Ilirem Latifim a Alexeyem Oleinikem, který byl kvůli onemocnění jednoho z borců přesunut z minulého víkendu. 10. dubna nás tak čeká opravdu našlapaný turnaj, který by mohl být jedním z nejlepších, které se v tomto roce uskuteční.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články