Bývalý šampion KSW Dricus du Plessis o vlásek unikl ničivému loktu z otočky a sám naopak oslavil vítězství KO

Bývalý šampion KSW Dricus du Plessis o vlásek unikl ničivému loktu z otočky a sám naopak oslavil vítězství KO zdroj: Profimedia

Někdy je k výhře potřeba i trochu toho štěstí, své o tom ví Dricus du Plessis, který sice v zápase tahal za kratší konec provazu, ale nakonec díky jedné ráně oslavil rychlé vítězství.

Jihoafričan Dricus du Plessis (12-2) zápasil takřka celou svou kariéru v domácí organizaci EFC. Dařilo se mu tam více než dobře, prohrál pouze jednou a stal se šampionem ve welterové i střední váze. Poté si odskočil do polské KSW, kde ihned dostal titulovou šanci. Roberta Soldiče porazil a dokonce získal ocenění za výkon večera. O půl roku později ale v odvetě prohrál a musel šampionský pás odevzdat zpátky chorvatskému bojovníkovi. Další 2 zápasy však vyhrál před limitem a vysloužil si tak pozvánku do elitní UFC.

V nejprestižnější světové organizaci ho přivítal Brazilec Markus Perez (12-3), který tam v roce 2017 přišel jako neporažený, avšak očekávání nenaplnil a periodicky střídal výhry s prohrami. Na nováčka si ale věřil a překvapení si pro něj nachystal už na staredown, kam přišel nalíčený jako Joker.

Markus Perez takhle v UFC přivítal nováčka Dricuse du Plessise Brazilec vstupoval do UFC jako neporažený, mezi...

Zveřejnil(a) Fights.cz dne Sobota 10. října 2020

Zkušenější Perez dával od začátku zápasu najevo své sebevědomí. Měl široký postoj, který mu dával větší sílu do úderů, a od prvních sekund vyvíjel na Plessise tlak, aniž by vyslal nějaký úder. Jihoafričan se mu to snažil znepříjemnit lowkicky, ale Perez před nimi s přehledem povoloval, takže většina z nich jeho nohy minula. Okamžitě pak vzdálenost opět zkrátil, aby nedal soupeři ani vteřinu oddechu.

S trochou nadsázky Dricus připomínal ustrašené zvířátko, které do klece hodili hladovému predátorovi a ono se snaží bojovat o přežití. Těžko říct, jestli ho "sežrala" nervozita z premiéry v UFC nebo ho Perez zaskočil svým obrovským sebevědomím. Většina Jihoafričanových úderů míjela, a když už přece jen trefil, bylo to s nesrovnatelně menší razancí oproti kopům a úderům soupeře.

MMA je ale nevyzpytatelná záležitost. Stačí jedna dobře mířená rána a z průběžného vítěze je rázem poražený. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Když Plessis rozjel útok, Perez ho chtěl zastavit loktem z otočky. Kdyby trefil, radoval by se z epického vítězství KO pravděpodobně on. Jenže rozjetý Plessis měl více štěstí a nejenže ho loket těsně minul, jeho levačka naopak přesně zasáhla vypínač na Perezově čelisti a bylo vymalováno.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alpha MMA Stuff (@alpha_mma_stuff),Říj 10, 2020 v 6:50 PDT

Plessisovi mohl radost kazit pouze fakt, že se nevešel mezi 4 bojovníky, kteří dostali bonus 50 tisíc dolarů, protože na stejné akci bylo až moc dalších ukončení. Pozápasovou záři reflektorů alespoň využil k tomu, aby upozornil na dlouhotrvající problém jeho domoviny, jímž jsou vraždy farmářů.

Nejnovější články