Cory Sandhagen zlomil Marlonu Moraesovi očnici a ukázkovým kopem z otočky jej knockoutoval

Cory Sandhagen zlomil Marlonu Moraesovi očnici a ukázkovým kopem z otočky jej knockoutoval Cory Sandhagen trefuje Marlona Moraese kopem z otočky přesně na hlavu. | zdroj: Profimedia

Podívejte se, jaké KO si připravil mladý talent Cory Sandhagen, který vyhrál ve velkém stylu.

Hlavní zápas na dalším UFC turnaji s názvem UFC Fight Island 5, obstaral Marlon Moraes a Cory Sandhagen. Jednalo se o důležitý zápas v bantamové váze, který měl určit budoucího vyzyvatele, který by vyzval vítěze titulového zápasu mezi Petrem Yanem a Aljamainem Sterlingem. Oba borci jsou velice komplexními bojovníky, ale oba dva upřednostňují boj v postoji, ve kterém se také zápas skoro celý odehrál.

První kolo začalo svižně, ale opatrně, ze začátku si oba dva jen okopávali nohy, což je především Moraesova specialita. Ale Sandhagen v tomto ohledu vůbec nezaostával a naopak jej častokrát dokázal kopnout a hned se klidit z Moraesova dosahu. Cory Sandhagen měl v zápase velkou výškovou převahu. Se svými 180 cm měl o 12 cm více, než brazilský Marlon Moraes a v zápase to bylo znát.

Moraes věděl, že jako menší bojovník musí Sandhagena tlačit a dostat se k němu co nejblíž. Toho si byl Sandhagen také dobře vědom a dařilo se mu naopak držet si brazilského bojovníka od těla a začal jej ostřelovat z dálky svými údery. To se mu poměrně dařilo, ale Marlon Moraes měl také své momenty a dokázal Sandhagena několikrát dobře zakontrovat tvrdými údery.

Ke konci prvního kola už se do sebe oba borci pořádně pouštěli a byl to především Sandhagen, který začal Moraese tlačit a neustále jej ostřeloval svými údery a trefil několik dobrých roundkicků na žebra. Moraesovi se na konci kola podařilo vzít Sandhagena na zem, ale i tak toto kolo vyznělo spíše ve prospěch Američana.

Ve druhém kole pokračoval Sandhagen v roli agresora a určoval tempo zápasu. Trefil Moraese do hlavy hezkým highkickem a poté nahlas zvolal „má zlomenou očnici!“. Moraes sice nevypadal, že by byl nějak zraněný, ale za pár sekund na to už ležel na podlaze.

Sandhagen totiž vytáhl z rukávu krásný kop z otočky, kterým Moraese trefil do hlavy a tím jej dostal na zem. Moraes ještě udělal kotrmelec dozadu, ale Cory Sandhagen rychle přispěchal s několika dalšími ranami a vynutil si tak u rozhodčího ukončení zápasu.

V pozápasovém rozhovoru Cory prozradil, proč zvolal, že má Marlon Moraes zlomenou očnici: „Kopl jsem ho do hlavy a viděl jsem, jak mu nateklo oko, což jsem nedávno udělal i svému tréninkovému partnerovi Austinovi Hubbardovi, takže vím, jak to vypadá. Viděl jsem, že to je zlomené a chtěl jsem si s ním trochu pohrát, dostat se mu do hlavy.“

Cory také přiznal, že se ukázkový kop z otočky naučil během karantény: „To je tou tvrdou prací, kterou jsem odedřel v karanténě. Když nemůžeš jít do gymu a jediné, do čeho můžeš bouchat je úderový panák, tak jsem tento kop vzal do svého arzenálu. Tvrdá práce se vyplácí,“ prohlásil Cory Sandhgen, který po právu dostal bonus za výkon večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články