Zápas mezi Marlonem Moraesem a Cory Sandhagenem slibuje pořádnou melu. Kdo má větší šanci urvat vítězství?

Zápas mezi Marlonem Moraesem a Cory Sandhagenem slibuje pořádnou melu. Kdo má větší šanci urvat vítězství? Marlon Moraes zasahuje Josého Alda tvrdým zadním hákem. | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas na UFC Fight Island 5 obstarají Marlon Moraes a Cory Sandhagen. Oba předvádějí skvělé zápasy a ani jeden není zvyklý prohrávat.

Už tento víkend nás na Fight Islandu v Abú Dhabí čeká zápas, který se skrývá trochu pod radarem a není kolem něj tolik pozornosti, kterou by si zasloužil. Marlon Moraes (23-6) i Cory Sandhagen (12-2) okupují přední příčky v bantamové divizi a ani jeden nedělá nudné zápasy. Navíc nejsou moc zvyklí prohrávat, takže se dá očekávat pořádný a napínavý zápas.

Marlon Moraes je bývalý titulový vyzyvatel, který před rokem a půl prohrál s Henry Cejudem v souboji o titul. I přestože měl po prvním kole Cejuda díky svým lowkickům na lopatě, Cejudo dokázal zápas svoji houževnatostí obrátit a nakonec Moraese porazil ve třetím kole na TKO.

Poté se ale Moraes dokázal zvednout a v následujícím souboji s José Aldem těsně vyhrál na body. Aldo sice celý zápas tlačil, ale Moraes mu udělal svými kontry z ústupu více škody. Trochu nepochopitelně ale dostal místo něj titulovou šanci právě José Aldo, který ale následně prohrál s nynějším šampionem, Petrem Yanem.

Cory Sandhagen byl ještě donedávna v UFC neporažený a na opasku mu přibývaly skalpy docela dobrých jmen. Navíc jeho zápasy opravdu nenudí. Například v neskutečném zápase s Iurim Alcantarou dokázal přežít nasazený armbar a poté zápas otočil a svého soupeře ukončil na technický knockout.

Cory byl ještě před pár měsíci žhavým kandidátem na zápas o titul ale sérii sedmi vítězných zápasů za sebou mu v červnu utnul Aljamain Sterling, který jej ukončil za 90 sekund na rear naked choke a Coryho na zemi nemilosrdně vyškolil.

Největší výhoda Sandhagena je jeho komplexnost a jeho dlouhé rozpětí paží. Na Moraese bude mít navrch o 10 cm, což už je docela hodně a jeho striking rozhodně nemůže Moraes podceňovat. Cory totiž předvádí neortodoxní techniky a umí své soupeře překvapit. Navíc má velice dobrou bradu a nikdy nebyl ukončen na knockout.

Marlon Moraes je vynikající striker, který si dokázal svůj thajský box dobře uzpůsobit MMA a pravděpodobně se bude snažit udržet zápas v postoji, kde by mohl mít výhodu. Jeho údery jsou tvrdé, timing má excelentní a Cory si bude muset dávat pozor na jeho rychlé kopy, kterými ukončil Jimmieho Riveru i Aljamaina Sterlinga.

Moraes, který je už teď v žebříčku na první pozici, by si vítězstvím určitě pojistil šanci na titul titulový zápas. Pro Sandhagena, který okupuje čtvrtou pozici, by vítězství znamenalo odčinění minulé porážky od Sterlinga a posunulo jej blíže k titulu. Moraes má pravděpodobně lepší postoj a pokud se Sandhagenovi nepodaří udělat ze zápasu nepřehlednou rvačku, je velká šance, že v této oblasti bude Brazilec dominovat. Na druhou stranu má Moraes tendence se po prvním kole unavit, což je šance pro Sandhagena, který by toho mohl využít. Každopádně to bude zápas, který má velký potenciálem být zápasem večera.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články