Jiří Procházka má nouzi o soupeře. Rakić i Krylov s ním odmítají bojovat

Jiří Procházka má nouzi o soupeře. Rakić i Krylov s ním odmítají bojovat Jiří Procházka trefuje Volkana Oezdemira | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že český samuraj si svým výkonem v prvním zápase v UFC odradil spoustu potenciálních soupeřů, kteří mu teď dávají košem.

V polotěžké váze se od vstupu Jířího Procházky do UFC udály velké změny. Jon Jones se vzdal svého titulu a míří do těžké váhy (nebo na Israela Adesanyu), Jan Blachowicz se stal šampionem, když skvělým výkonem porazil Dominicka Reyese, kterého knockoutoval a zlomil mu nos. Do toho dvojice Thiago Santos a Glover Teixeira střídavě onemocněli Covidem a Aleksandar Rakić se dostal v žebříčku před Jiřího Procházku destruktivní výhrou nad Anthony Smithem.

Jiří byl připraven zaskočit jak za Santose, tak za Teixeiru, ale nic z toho nakonec neklaplo, protože zápas mezi oběma Brazilci byl odložen na listopad. Na „českého samuraje“ tak zbyl v podstatě Aleksandar Rakić, který také ještě nemá soupeře a tak začal se svým týmem jednat s UFC o zápasu s Rakićem.

Tomu ale výhrou nad Smithem narostl hřebínek a Rakušan srbské národnosti, který je momentálně na 4. místě v žebříčku, zápas s Jiřím odmítl:

„Skvělá Praho… slyšel jsem, že nějaký chlap z České republiky se mnou chce bojovat… Já se nedívám zpátky, mé oči se dívají na šampionský pás. Možná v budoucnu tě nechám proti mně otestovat… Dobrou noc,“ napsal trochu arogantně Rakić, který u svého příspěvku zveřejnil video z noční procházky Prahou.

„Ok, Aleksandare Rakići, chceš titulový zápas? Tak si ho vem. Já si pro ten pás stejně přijdu,“ napsal mu v odpovědi na svůj Instagram Jiří Procházka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Ok @rakic_ufc do you want a title fight? So, take it. I"ll come for the Belt anyway. //\\ #stillready #directly

Příspěvek sdílený Jiří “Denisa” Procházka (@jirkaprochazka),Říj 6, 2020 v 5:55 PDT

Rakić by se pravděpodobně raději utkal s někým ještě výše postaveným, než je Jiří, ale nikdo volný, kromě šampiona Jana Blachowicze, v tuto chvíli stejně není a je málo pravděpodobné, že by Rakić předběhl ve frontě na zápas o titul Santose nebo Teixeiru. Navíc Rakić minulý rok prohrál na body s Oezdemirem, kterého Jiří knockoutoval.

Snad se do jednání o zápasu s Rakićem vloží také samotné UFC, protože jinak si Jiří Procházka tento rok už asi nezabojuje. Rakić totiž není jediným soupeřem, který se mu vyhýbá. Před několika dny vyplynulo na povrch, že Jiří Procházka vyzval k vzájemnému duelu i Nikitu Krylova, který momentálně okupuje osmou příčku v žebříku. Jenže i ten Jiřího Procházku odmítl:

„Zápas do konce roku je nejistý. Jiří však ještě letos zápasit chce, takže jsme si řekli, že to zkrátka riskneme a vezmeme to. Věříme, že bychom Krylova porazili, ale jeho tábor prostě řek ne, že s Procházkou nejdou,” řekl trenér Martin Karaivanov pro MMAshorties.

Krylov patrně viděl KO, kterým Jiří uzemnil Oezdemira a přešla jej chuť na potenciální posun v žebříčku. Jiřímu Procházkovi se tak pomalu začíná jeho působivý výkon v zápase s Oezdemirem obracet proti němu a soupeři patrně nechtějí skončit podobně jako švýcarský bojovník.

V současné době se nabízí ještě Johnny Walker, který má podobně „divoký“ styl jako Jiří a určitě by tento duel znamenal zajímavou podívanou. Jenže ten je až na devátém místě a pro Jiřího by případná výhra velký posun pravděpodobně neznamenala.

Zdroje:  Jiří Procházka - Instagram , MMAShorties , Aleksandar Rakić - Twitter

Nejnovější články