"Tři kopy a skončil jsem o berlích," popsal poslední zápas Smith. Okusí Rakičovy tvrdé kopy také Jiří Procházka?

"Tři kopy a skončil jsem o berlích," popsal poslední zápas Smith. Okusí Rakičovy tvrdé kopy také Jiří Procházka? Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Poražený Smith se rozpovídal o tvrdosti kopů Aleksandara Rakiče. Okusí tvrdé low kicky i Jiří Procházka? 

Anthony Smith v sobotu prohrál druhý zápas v řadě a propadá se žebříčkem. Bývalý titulový vyzyvatel sice vydržel s Aleksandarem Rakičem celá tři kola, ale v zápase ztrácel od úvodních vteřin. Rakič mu několika kopy totálně zničil přední nohu, což ovlivnilo zbytek zápasu. 

“Není to vůbec dobré. Chodím o berlích a jestli mám být upřímný, je mi opravdu špatně. Jsem obrovsky zklamaný a smutný. V neděli jsem ani nevstal z postele. Museli za mnou přijít lidé z UFC performance institutu, aby mi pomohli. Dostal jsem utišující léky, léky proti zánětům a také přinesli velký stroj na kompresi ledu. Měl jsem kolem sebe úplný tým lékařů. Dnes je mi už naštěstí lépe.” 

“Mám okultní zlomeninu, což není naštěstí tak vážné zranění, jak to možná zní, ale i tak léčba zabere 4-6 týdnů.”

Přestože se zápas po většinu času odehrával na zemi, Smith je přesvědčen, že kdyby si kopy soupeře lépe pohlídal, výsledek zápasu by byl zcela odlišný. 

“Kdyby mi takhle nohu nezničil, změnil bych svou strategii a jednoduše si řekl: dobře, budeme stát v boxerské vzdálenosti a na férovku si to rozdáme. Jsem si jistý, že bych měl navrch, ale už jsem prostě nedokázal přijmout další tvrdý kop. Nedokázal jsem změnit strategii, abych s ním mohl pouze boxovat. Kdykoliv jsem překonal vzdálenost, opět mě kopl. Šel jsem na zem a nebylo cesty zpět.” 

V téměř padesáti profesionálních utkáních viděl Smith vše, co může bojovník v oktagonu zažít. Ani on si však nedokázal představit, že utkání ovlivní tři dobře mířené low kicky. 

“Nerozumím tomu, kopl mě třikrát. Hector Lombard 32x a neměl jsem žádné problémy. Druhý den jsem šel prošel celé letiště.” 

“Tři kopy od Aleksandara Rakiče a skončil jsem o berlích." zakončil smutný “Lionheart.

Rakič se po vítězství posunul na 5. místo žebříčku polotěžkých vah a nabízí se nyní souboj s českým samurajem Jiřím Procházkou. Denisa zatím nemá naplánovaný žádný zápas, ale je připraven nastoupit v případě zranění některého z bojovníků. Dnes ráno vyšla na povrch informace, že Glover Teixeira byl pozitivně testován na covid-19 a duelu s Thiago Santosem se nezúčastní. Procházka na sociální sítích ihned stručně reagoval: "Jsem připraven," takže uvidíme s kým český samuraj na podzim změří síly.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články