Něco takového UFC ještě nevidělo, Procházka poslal Oezdemira do bezvědomí tvrdým KO!

Něco takového UFC ještě nevidělo, Procházka poslal Oezdemira do bezvědomí tvrdým KO! zdroj: Profimedia

Nejočekávanější zápas v historii českého MMA. Český bojovník v premiéře UFC a hned proti sedmičce žebříčku polotěžké váhy. V takovém momentu vás může sežrat nervozita, ale Jirka vypadal uvolněně. Dokonce se smál, i když dostával údery, zatímco své ruce nechával svěšené ještě níž než obvykle. Procházka má zkrátka styl jako nikdo jiný, i když fanoušci ho za to proklínají, protože jim u obrazovek způsobuje spoustu infarktových situací. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Neortodoxní styl musel ale frustrovat i jeho soupeře. Oezdemir na sobě ale nedával nic znát. Vypadal soustředěně, nepouštěl se do zběsilých přestřelek, ale trefoval. Švýcar má navíc v rukách KO úder, bylo tedy jasné, že stačí jedna dobře trefená a může to pro Jirku dopadnout špatně. I ve chvílích, kdy Procházka inkasoval však kroutil hlavou, že tohle stačit nebude. Sám několikrát na oplátku dobře trefil, ale první kolo šlo bodově nejspíš za soupeřem.

V prvním kole ani jeden z bojovníků skoro nekopal. Hned na začátku druhého dějství ale Procházka vytáhl kop na hlavu a soupeře nachytal. Bylo vidět, že Oezdemirem silně otřásl. Když ho pak dostal zády k pletivu, stačily už jen dva údery. První Švýcara připravil a tvrdá zadní ho poslala v bezvědomí k zemi. Dost možná KO večera, ale především vítězná premiéra v lize nejlepších bojovníků na světě. Nemohlo to vyjít lépe, chválou nešetřili ani komentátoři na místě.

Ačkoliv mnozí favorizovali zkušeného Oezdemira, který v minulosti bojoval i o titul UFC, český samuraj ukázal, že se s ním musí počítat. Hned po své premiéře navíc skočil do TOP 10 divize a zařadil se mezi světovou elitu. Pokud se mu bude dařit i nadále, mohla by brzy přijít šance na titul. Špička polotěžké váhy je ale hodně nebezpečné místo, kde není prostor pro chyby.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články