Za ublížení na zdraví byl Ben Sosoli odsouzen na 22 měsíců. Vyhazovač přišel o kontrakt s UFC kvůli jedné nešťastné ráně

Za ublížení na zdraví byl Ben Sosoli odsouzen na 22 měsíců. Vyhazovač přišel o kontrakt s UFC kvůli jedné nešťastné ráně zdroj: Profimedia

„Combat Vombat“ si výrazně zkomplikoval kariéru profesionálního zápasníka. Odsedět si musí nejméně 11 měsíců, až poté bude moct žádat o podmínečné propuštění.

Jako vyhazovač v baru si člověk musí dávat pozor na konflikty se zákazníky, tím spíš, když sám patří mezi profesionální zápasníky. Přesně o tom by mohl poreferovat Ben Sosoli. V září loňského roku se australský bojovník bohužel nachomýtnul k situaci, která mu převrátila život vzhůru nohama.

Sosoli odmítl pustit do baru v Melbourne muže v podnapilém stavu. Dvakrát ho vyvedl ven, ani tak ho ale neodradil od dalších pokusů. Možná by si provokování rozmyslel, kdyby věděl, že se snaží přejít přes UFC bojovníka, který navíc úřaduje v těžké váze. Možná ale také ne. Za třetí pokus si už vysloužil ránu do obličeje. Těžkotonážník „Combat Vombat“ nicméně nadělal mnohem více škody, než původně zamýšlel. Muž odjížděl do nemocnice s komplikovanou zlomeninou čelisti, nevyhnul se tedy operaci.

Ben Sosoli zdroj: Profimedia

Případem se začala zabývat policie a následně také soud. To už třicetiletý bojovník věděl, že má zaděláno na slušný problém. Nasvědčovala tomu už jen skutečnost, že si muž z incidentu odnesl trvalé následky, fraktura se totiž dle doktorů patrně nikdy zcela nezahojí. Sosoliho nezachránili ani právníci. Obhajoba se opírala o tvrzení, že muž před incidentem vyhrožoval, že na ostrahu zaútočí nožem. Sosoliho měl dokonce sám praštit do obličeje, čímž mu rozseknul ret. Ani s tím ale právní zástupci nepochodili.

Soudce Gavan Meredith naznačil, že měl Sosoli lépe odhadnout, co může svým konáním způsobit. O tom, že byl k činu vyprovokován, nechtěl ani slyšet. „Očekává se od vás, že na provokace nebudete reagovat tímto způsobem,“ zaznělo v soudní síni. V tu chvíli už bylo jasné, že se těžká váha z problému jen tak nevyvlékne.

Sosoli si vyslechl nekompromisní verdikt. Za ublížení na zdraví byl odsouzen k 22 měsícům odnětí svobody. A to nepodmíněně. Odsedět si musí minimálně polovinu, teprve poté dostane možnost požádat o prominutí zbylých měsíců.

Tato skutečnost samozřejmě výrazně zatřásla s kariérou profesionálního zápasníka. Zpráva naznačuje, že byl „Combat Vombat“ propuštěn z UFC, přestože se organizace ještě oficiálně nevyslovila. To je ale samozřejmě pouze otázkou času. Do nejprestižnější MMA ligy na světě si bude jen horko těžko hledat cestu zpět.

Australan navíc v UFC stihl pouze dva zápasy, když tedy nepočítáme DWCS, kde získal kontrakt. Jedním z nich bylo nechvalně proslulé klání s Gregem Hardym, v němž bývalý fotbalista sice zvítězil, následně ale vyšlo najevo, že použil zakázaný inhalátor, takže byl výsledek změněn na „no contest“. Naposledy se představil v únoru letošního roku, kdy ho hned v prvním kole ubil Brazilec Marcos Rogerio de Lima.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články