Karlos Vémola už zná soupeře. "Terminátora" prověří norský policista

Karlos Vémola už zná soupeře. "Terminátora" prověří norský policista Karlos Vémola v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vémola zřejmě do poslední chvíle nevěděl, s kým na turnaji Oktagon 17 nastoupí. V domluvené váze se nakonec utká se stálicí organizace Cage Warriors.

Na blížícím se turnaji Oktagon 17 se vrátí do klece také český „Terminátor“, Karlos Vémola. Až do včerejšího večera nicméně nebylo jasné, s kým se tam potká. Václav Mikulášek odmítl bojovat mimo váhovou kategorii do 84 kilogramů, promotéři organizace Oktagon MMA tedy museli hledat náhradníka. Tím se nakonec stal Thomas Robertsen.

K oznámení došlo na stránkách fightclubnews.cz. Norský zápasník patří mezi veterány Cage Warriors. Ve svých jednatřiceti letech se může pochlubit bilancí 8-3. Profesionální MMA zápasník je zároveň členem policejního sboru.

Robertsen přitom běžně zápasí ve střední váze, tedy do 84 kilogramů. Právě v této váhové kategorii se měl Vémola původně utkat s Mikuláškem. Kvůli zdravotním problémům se ale Karlos nedokázal na tuto hranici dostat. Robertsenovi naopak evidentně vůbec nevadí, že s veteránem UFC změří síly ve vyšší váze. Kývnul tedy na catchweight do 90 kilogramů.

Dalo by se říct, že má seveřan v poslední době velkou chuť zápasit. V roce 2019 se sice představil pouze jednou, v minulém roce ale nastoupil do tří zápasů. Z nich dokázal zvítězit jen s Michaelem Younisem v rámci turnaje Cage Warriors 106. Naposledy prohrál v Rusku, kde mu Vladimir Vasilyev ve druhém kole nasadil gilotinu.

Právě v minulém roce dostal Robertsen šanci zabojovat o trůn střední váhy v Cage Warriors. Nutno dodat, že šampionský opasek této organizace patří mezi ty nejprestižnější v Evropě. Chybělo málo a Nor by titul skutečně získal. James Webb nicméně ve třetím kole dokázal Robertsenovi dotáhnout arm triangle, čímž se pomyšlení na titul velmi rychle rozplynulo.

Robertsen je každopádně velmi solidním soupeřem. Evidentně ale nebyl jedinou možností. Karlos pro server iSport.cz naznačil, že oponenta skutečně vybírali promotéři Oktagonu. „Myslel jsem, že už (soupeře) znám, ale teď to vypadá, že to nedopadne. Přitom by to byl skvělý soupeř, neporažený Brazilec. Ale tohle jsem slíbil, že nechám na Ondrovi a oznámíme to společně. Což by se mělo stát v neděli. Uvidíme, jak to dopadne, pár verzí tam je.“ Vémola tedy do poslední chvíle nevěděl, na koho by se měl začít připravovat. „Je to maličko těžší. Nevím, jestli budu mít postojaře, zemaře, praváka, leváka… Ale makáme na tom, připravuju se.“

Na jeho cestě se ani nadále nic nemění. Zápas s Norem je pouze krátkou zastávkou, stejně jako všechny další. Sám doufá, že se skrze ně probojuje k odvetě s Attilou Véghem, kterou vnímá jako potenciální vstupenku do UFC. Nikam jinam by dle vlastních slov ani jít nechtěl. Zároveň věří, že nabídka může přijít v podstatě kdykoliv.

Po zápase s Véghem hodně věcí změnil. Zdá se, že by na Robertsena měl být dobře připraven. „Spolupracuji s těmi nejlepšími, co tady v Čechách máme. Vidíte, že trénuji s Procházkou, Muradovem, Martínkem. Do toho jezdím na kempy do Polska. Samozřejmě, že jen co to půjde, pojedu zpátky do Anglie. Trénuji postoj ve Spejbl gymu. Chci zápasit, chci trénovat.“

„Terminátor“ se vrátí do klece už koncem příštího týdne. Turnaj Oktagon 17 bude také důležitý pro Davida Kozmu, který zde bude obhajovat titul šampiona, na který pomýšlí Maté Kertész.

Zdroje:  http://isport.blesk.cz/ , fightclubnews.cz

Nejnovější články