Vémola už je zdravý a poctivě trénuje. Mikuláška ale srazila dodávka. „Vyzulo mě to z bot, letěl jsem pár metrů,“ popsal nehodu

Vémola už je zdravý a poctivě trénuje. Mikuláška ale srazila dodávka. „Vyzulo mě to z bot, letěl jsem pár metrů,“ popsal nehodu zdroj: Profimedia

„Terminátor“ se už pustil do přípravy. Promotér Ondřej Novotný se však připravuje na možnost, že váhu včas udělat nestihne.

Zatím stále platí, že se zápas mezi Karlosem Vémolou a Václavem Mikuláškem uskuteční v rámci turnaje Oktagon 17, tedy 17. 10. V jednom z posledních článků jsme naznačili, že by se ale v případě komplikací mohl duel odsunout na jeden z prosincových turnajů. Šéf organizace Oktagon MMA v posledním dílu vlastního podcastu tuto možnost potvrdil.

„Uvidíme, jakým způsobem si teď sednu s Karlosem, kam se to posune, jakým způsobem se domluvíme s Vencou Mikuláškem. V každém případě zůstává zachováno to, co Venca chtěl, že když ten zápas má být, a taky že bude, tak bude ve váze do 84 kilogramů, pakliže to Venca nebude chtít sám změnit. Jestliže Karlos nebude schopný shodit, což si přiznejme, že je docela dobře možné, tak se ten zápas odsune na prosinec, kdy se odehrají další dva turnaje,“ vysvětlil ve svém pořadu MMA letem světem promotér Ondřej Novotný.

V případě odložení se může stát, že jeden z bojovníků i tak bude chtít nastoupit. Také o tom si chce Novotný s hlavními aktéry promluvit. „Budeme se společně bavit o tom, jestli chce do té doby nějakého jiného soupeře, nebo jestli si počká na Karlose. To samý s Karlosem, v jaký váze a tak dál.“

Během podcastu se jeden z diváků zeptal, zda by Vémola neměl raději zápasit s bojovníky na jeho úrovni, přičemž zmínil Samuela Krištofiče a Viktora Peštu. Novotný nicméně naznačil, že zápas s Mikuláškem rozhodně bude zajímavý a pro Vémolu možná nebude tak jednoduchý, jak se může na první pohled zdát. Důvodem mohou být zdravotní komplikace, ať už se jedná o dvě operace, nebo o boj s COVID-19. Svou roli určitě sehraje také fakt, že půjde Karlos do zápasu po dlouhých jedenácti měsících od prohry s Véghem.

„Prostě i v MMA bývají zápasy po takovéhle pauze a po takových operacích, které teoreticky nemusí být tak těžké, ale ten zápas je těžký, minimálně z té psychické stránky je to velký tlak. Karlos nesmí udělat chybu, poté co prohrál s Attilou,“ nabídl Novotný svůj pohled na věc a dodal, že čím je cesta k zápasu delší, tím je podle něj zajímavější.

Připomněl také, že se „Terminátor“ už plně připravuje na svůj návrat do akce. Vémola ostatně sám potvrdil návštěvu gymu v příspěvcích na Instagramu. Video zachycuje například přípravu ve Spejbl Gymu. Zdá se, že krom takedownů piluje také boj v postoji. „Sice je tohle můj první trénink zpátky tady ve Spejbl Gymu, po operaci a po nemoci, ale sám na sobě strašně cítím, jak se to změnilo a zlepšilo od té doby, co chodím do Spejbl Gymu,“ prohlásil během odpočinku. Sám doufá, že bude zlepšení znát i v kleci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),Zář 10, 2020 v 8:12 PDT

A co je nového u Václava Mikuláška? Toho cestou na jeden z rozhovorů srazilo couvající auto. „V jedné ruce držím tyčinku, v druhé pití… A najednou slyším píp, píp, bum a letím,“ popsal pro server iSport.cz. „Vyzulo mě to z bot, letěl jsem pár metrů. Dopadl jsem na ruce. Krom pár oděrků a naražení jsem ale úplně v pořádku.“ Zatím to vypadá, že zápasu skutečně není přáno.

Úplně v pořádku ale Mikulášek patrně není. Sám v rozhovoru naznačil, že už nějaký čas bojuje se zdravotními komplikacemi. „Mám nějaké problémy se zdravím, ale zvládám to. Nechci, aby si lidi mysleli, že se nějak lituju. Trable mám asi dva roky, ale zatím to zvládám,“ prohlásil bohumínský bojovník.

V tréninku ho nicméně problém evidentně nijak neomezuje. Ten je dle jeho slov náročný po fyzické, ale také po finanční stránce. Stále totiž spolupracuje s Attilou Véghem. Měsíčně ho příprava vyjde zhruba na 60 tisíc korun. „Je to náročný, ale já to chci, takže i kdybych si peníze musel půjčit, tak bych si je půjčil.“ Náročnou finanční situaci naštěstí může kompenzovat díky zájmu ze strany sponzorů, o což se částečně postaral jeho oponent. „Dal mi super pozornost, větší finanční možnosti, protože se přihlásili další sponzoři, což je super a jsem rád za pozornost lidí i médií.“

Nezbývá než doufat, že se oba bojovníci ve zdraví dočkají plánovaného zápasu.

Zdroje:  MMA letem světem , isport.blesk.cz

Nejnovější články