Mikulášek se na zápas s Vémolou připravuje po boku Attily Végha. Ten věří, že má šanci Terminátora porazit

Mikulášek se na zápas s Vémolou připravuje po boku Attily Végha. Ten věří, že má šanci Terminátora porazit zdroj: Profimedia

Bohumínský bojovník přijal nabídku od slovenské legendy. Ve Spartakus Fight Gymu absolvuje týdenní kemp.

Konec září ozdobí MMA zápas v pražské hale O2 universum. Souboj, který má od počátku jasného favorita. Karlos Vémola si nepřipouští nic jiného než výhru a už nyní přemýšlí, jak se následně dopracuje k odvetě s Attilou Véghem. Václav Mikulášek je naopak v pozici outsidera. Dělá ale vše pro to, aby zásadně zvýšil svou šanci na výhru.

Mikulášek nedávno přiznal, že původně chtěl s „Terminátorem” vydržet v oktagonu co nejdéle. To už ale dávno neplatí. Nyní „Baba Jaga” pomýšlí na vítězství. A kdo jiný by mohl zajistit lepší přípravu, než člověk, jemuž se podařilo Vémolovi přetrhnout šňůru jedenácti výher v řadě. Bohumínský bojovník tedy zavítal do Trnavy, kde ho ve Spartakus Fight Gymu přivítal samotný Attila Végh.

Bývalý šampion Bellatoru Mikuláškovi pár týdnů nazpět sám od sebe nabídl pomocnou ruku. Zkrátka nabídka, která se neodmítá. Bohumínský bojovník v rozhovoru pro server Sport.cz prozradil, že si pobyt na Slovensku velmi užívá. „Je to tady super. Skvěle se tu o mě starají, dělají to pro mě, připravují mi tréninky, přizpůsobují se mi. Cokoliv potřebuju, není problém, tohle jsem fakt nečekal. Dostávám přípravu, kterou absolvoval Attila před zápasem, plus k tomu přidáváme nové věci."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

AFTER TREININGS WHIT BABA DŽAGAAA @vasekmiku

Příspěvek sdílený Attila Vegh (@veghattila),Srp 4, 2020 v 12:08 PDT

Mikulášek také prozradil, že ho tým pod vedením slovenské legendy rozhodně nešetří. Příprava se zaměřuje hlavně na pohyb, který je s protivníkem, jako je Vémola, bezesporu velmi důležitý. Dvoufázový trénink prokládá kvalitním odpočinkem. „Když se ohlásil zápas, tvrdil jsem, že tohle bude moje nejtěžší příprava, a to se potvrdilo,” komentuje Mikulášek náročné chvíle ve slovenském gymu. Zdá se, že Végh novému svěřenci skutečně dává pořádně zabrat.

Sice jde pouze o týdenní kemp, Mikulášek by ale i tak mohl načerpat cenné zkušenosti. Dá se také předpokládat, že mu Végh na Vémolu s radostí poradí nějaké fígle. Loni na podzim byl ostatně téměř ve stejné pozici. V rozhovoru pro TN.cz prohlásil, že Mikulášek rozhodně má šanci vyhrát. „Baba Jaga je silný chlap a vidím, že na sobě maká. Má v hlavě cíl, že chce ten zápas vyhrát. Je outsider jako jsem byl já. Ale toto je MMA, stačí jeden úder a je po favoritovi. Takže za mě je to stále 50 na 50.“ Zároveň naznačil, jakou taktiku si „Baba Jaga” připravuje. Zdá se, že se bude držet receptu, který se v podání Végha nadmíru osvědčil. „Každý ví, že Karlos má jednu silnou stránku a tou je síla. Tak proč bychom hráli jeho hru a pouštěli bychom se do zápasení. Baba Jaga je bývalý boxer, má na kontě pár knokautů, a to je jeho silná stránka.“

Vémola před Zápasem století naznačoval, že v přípravě piloval také postoj, v boji s Véghem chtěl evidentně ukázat, že se dokáže prosadit i jako nebezpečný striker. To se mu ale příliš nepovedlo. Dá se tedy očekávat, že se vrátí zpět ke staré taktice. Proti Mikuláškovi se bude snažit prosadit skrze perfektní takedowny a zdrcující ground-and-pound.

Karlos Vémola zdroj: Profimedia

Borci ani nadále nepolevují ve válce na sociálních sítích. Vémola si naposledy posteskl, že jeho protivník nejprve přijal pozvánku do Karlos Show, na poslední chvíli ale svou účast zrušil. Dle jeho slov tedy reálně hrozí, že Mikulášek zruší i samotný zápas. „Baba Jaga” ale nesouhlasí. Na Instagramu bojovník prohlásil, že účast v talk show odvolal po konzultaci s trenéry. „Vědí totiž, že bych tam nevydržel a že bych mu napálil, což je pravda, udělal bych to.” Zároveň dodal, že už v minulosti nastupoval se zlomeným prstem a s nemocnými ledvinami. Závěrem přislíbil, že souboj rozhodně bude, i kdyby se měl do oktagonu doplazit.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se vyostřený duel opravdu uskuteční. Organizace Oktagon MMA v posledním prohlášení naznačila, že je velmi těžké cokoliv plánovat, když se epidemiologická situace tak rychle mění. Promotér Ondřej Novotný ale zároveň podotknul, že pracují také na záložních plánech.

Zdroje:  tn.cz , Sport.cz

Nejnovější články