Karlos Vémola nechce hubnout zbytečně. „Rozhodně se nebudu připravovat na zápas, který je s otazníkem”

Karlos Vémola nechce hubnout zbytečně. „Rozhodně se nebudu připravovat na zápas, který je s otazníkem” zdroj: Profimedia

„Terminátor” naznačil, že by se duel s Václavem Mikuláškem kvůli koronaviru nemusel uskutečnit.

Olomoucký rodák Karlos Vémola působí jako silný magnet na diváky a jeho návrat do klece bude bezesporu patřit mezi zásadní momenty československé scény. Stále však není úplně jisté, zda se zářijový duel s Václavem Mikuláškem opravdu uskuteční, záležet bude především na epidemiologické situaci v Praze.

Kvůli opatřením spojeným s koronavirem byl ostatně již dvakrát odložen ostravský turnaj Oktagon 16. Z března se přesunul na 5. září, následně pak až na 24. října. Ondřej Novotný z nařízení krajské hygienické stanice nadšený nebyl, ani se nesnažil skrývat vlastní frustraci. „Museli jsme znovu přeložit náš milovaný turnaj v nejtvrdším městě republiky, v mojí rodné Ostravě. Už podruhé jsme zbytečně všichni spolu s bojovníky vše připravovali. Narušuje to naprosto vše. Kariéry, růst organizace, příjmy stovek lidí, radost fanoušků…”

Galavečer Oktagon 17 by se měl uskutečnit v hale O2 universum. Termín byl ale oznámen měsíc před odložením akce v Ostravě, i v tomto případě tedy existuje možnost, že budou pořadatelé nuceni událost posunout. Uvědomuje si to i hlavní hvězda večera. Vémola se v rozhovoru pro server iSport.cz nechal slyšet, že nehodlá shazovat zbytečně:

„Tohle je třetí zápas, na který se připravuji, a kdyby byl zrušený, tak mi to na psychice nepřidá. Takže musíme s Oktagonem najít nějakou cestu, jak by se to stalo. Třeba formou pay-per-view. Nebo by šlo o catchweight (pozn. domluvenou váhu). Rozhodně se nebudu připravovat na zápas, který je s otazníkem. Připravovat se budu, ale nebudu shazovat takovou mordu.“

Zatímco s Véghem poměřil Karlos síly ve váhové kategorii do 93 Kg, před zápasem s Mikuláškem se musí dostat až na 84 Kg. Momentálně mu chybí ještě 15 Kg. V rozhovoru naznačil, že celou záležitost bude muset ještě prodiskutovat s Ondřejem Novotným.

Karlos Vémola zdroj: Profimedia

Také „Baba Jaga” nosí v hlavě možnost odkladu, v přípravě ale polevit nehodlá. Bohumínský bojovník je zároveň připraven nastoupit do zápasu bez přítomnosti diváků, i když přiznává, že by mu publikum hodně chybělo. Tuto možnost nastínil také Ondřej Novotný, když komentoval odklad turnaje Oktagon 16. „Najdeme způsob, jak pořádat turnaje, ať už s minimálním počtem, nebo dokonce bez diváků.” V čerstvém komentáři pro server iDNES.cz naznačil, že je momentálně velmi těžké cokoliv předvídat. „Vzhledem k tomu, že situace se mění každou tiskovou konferencí vlády, je skoro nemožné cokoliv plánovat, ale vymýšlíme strategie, jak být připravení na všechno.“ Spolumajitel Pavol Neruda pak dodal, že fanoušci o turnaje rozhodně nepřijdou.

Borci si v poslední době s oblibou vyřizovali účty přes sociální sítě, čímž si ostatně zajistili vzájemný duel. Ve výměně názorů ovšem pokračovali i následně. Zatímco Vémola vnímá souboj jako zastávku na cestě za odvetou s Attilou Véghem, Mikulášek naopak cítí, že jde o životní příležitost. „První pocit byl, že to chci vydržet, co nejdéle to půjde. Ale teďka mám ten bláznivý sen před sebou, že to chci celé vyhrát kvůli sobě. Kvůli všem, co stojí za mnou, hlídají mě a věří mi,” prozradil v příspěvku na Instagramu. Vémola má ale jinou představu. Ve své tradiční předpovědi naznačil, že pro Mikuláška chystá TKO hned v prvním kole.

Vémola měl před soubojem s Véghem slušně našlápnuto. Porážku zažil naposledy v roce 2015, kdy se na londýnském turnaji Warrior Fight Series 4 potkal s pověstným Jackem Hermanssonem, s nímž bojoval v hlavním zápase o titul střední váhy. „Joker” bohužel hned v prvním kole dotáhl nepříjemný armbar. „Terminátor” tehdy odcházel se zlomenou rukou a s myšlenkou na konec kariéry. Vrátil se ale s velkým cílem proklestit si cestu zpět do UFC. Šňůru jedenácti výher ukončil až Attila Végh po dvou minutách ostře sledovaného zápasu. Vémola se následně s vidinou návratu do nejprestižnější světové organizace definitivně rozloučil, novým cílem se pro něj stala odveta s Véghem. S Mikuláškem si český veterán bude chtít spravit chuť a znovu naskočit na vítěznou vlnu. Zda se mu to podaří, se dozvíme 26. 9., pokud se tedy galavečer neodloží.

Zdroje:  iDnes.cz , isport.blesk.cz , Ondřej Novotný Facebook , Václav Mikulášek Instagram

Nejnovější články