Vémola se v září chystá zpátky do klece, chce si vyřídit účty s Mikuláškem

Vémola se v září chystá zpátky do klece, chce si vyřídit účty s Mikuláškem zdroj: Profimedia

Vzájemné popichování přerostlo v nevraživost a ta v září vyústí ve vzájemný souboj.

Začalo to kdysi na jedné z tiskových konferencí, když Vémola po porážce s Attilou Véghem rozjímal, co s ním bude dál. Jako možný cíl tehdy zmínil titul ve váze do 84 kilogramů a nahlas přemítal o soupeřích. „Co se mnou dál? UFC je pryč. Titulový zápas v osmdesátčtyřce, tam ale nikoho nemají. Je tam nějaká Baba Jaga a nikdo. Budeme muset někoho přivézt,“ vysmíval se tehdy duelu s bohumínským bojovníkem. Přesto si do něj o pár měsíců znovu rýpnul ve vysílání MMA letem světem, které na Youtube vysílá spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný. 

„Ďatel se strašně zlepšil, ale zápasil s Babou Jagou, což ani není zápasník. To je frajer, který se někde párkrát porval na diskotéce a hraje si na zápasníka," snižoval tehdy kvality svého kolegy. Možná to ale bylo jen chytře začaté promo, protože v zákulisí se o zápasu mohlo jednat už tehdy. "To, co on se porval na diskotéce za celý život, já jsem zažil za jeden víkend na dveřích v Londýně. Teď ho Ďatel porazí a všichni z toho dělají velké haló. Já ho neberu jako soupeře.“


A Mikulášek si to už líbit nenechal. Sice uznal, že díky Vémolovi má u nás MMA takovou popularitu a i on sám mu vděčí za možnost vyšších výdělků, zároveň ale zahrozil. "Pamatuj, i ten amatér, jak říkáš, tě může posadit na prdel," reagoval a přidal také pár ostřejších výrazů.

Ačkoliv se to zprvu zdálo jako velmi nepravděpodobné, promotéři se nakonec rozhodli oběma znesvářeným bojovníkům dopřát porovnání sil v kleci. A to přestože měl Mikulášek původně naplánovaný souboj s Tomášem Bolem v Ostravě. Komerčněji zajímavější zápas s Vémolou bude hlavním tahákem akce Oktagon 17, která je naplánovaná na 17. září. 

Mezi fanoušky a zápasníky ale souboj vzbuzuje rozporuplné reakce. Někteří doufají, že outsider překvapí, jiní by zase rádi viděli Terminátora vyhrát v 1.kole TKO. Spousta dalších má také za to, že Mikulášek nemá moc šancí. On sám samozřejmě asi tuší, že může jedině překvapit, a takoví bojovníci bývají koneckonců nejnebezpečnější. Pomoc mu už nabídl také Attila Végh, který bývalého UFC zápasníka porazil loni v listopadu. 

Nejnovější články