Vémola si soupeře vybírat nechce. „Musím porazit kohokoliv, koho přede mě postaví,“ uvědomuje si Terminátor

Vémola si soupeře vybírat nechce. „Musím porazit kohokoliv, koho přede mě postaví,“ uvědomuje si Terminátor zdroj: Profimedia

Karlos Vémola už za necelé tři týdny nastupuje do zápasu. Stále ale není úplně jasné, s kým bude bojovat.

Jak už bylo avizováno, Karlos Vémola se s Vaškem Mikuláškem utká až na jednom z plánovaných prosincových turnajů. To ale neznamená, že by pánové odložili i ostrou výměnu názorů. K ní naposledy došlo v rámci turnaje Oktagon 16, kde se dokonce setkali tváří v tvář. Od sebe je dělil pouze statečný moderátor. Co nového jsme se od gentlemanů dozvěděli?

První se ke slovu dostal Mikulášek, který potvrdil, že náhradní zápas nepřijal, protože se nechtěl zranit. Zápas s Vémolou je pro něj nyní na prvním místě. „Já ten zápas chci. Ne kvůli hypu, ne kvůli penězům, protože jak říkám – půlku svého výdělku dávám na charitu. Prostě ho chci.“

„Já tady 17. 10. budu. Ty jestli nechceš, tak mlč, počkej do prosince a v prosinci tě zmlátím v 84. Je to úplně jedno v jaké váze tě zmlátím,“ reagoval Vémola na otázku ohledně váhové kategorie, v níž by se měl zápas uskutečnit. Mikulášek si ostrá slova samozřejmě nenechal líbit a snažil se kontrovat, v jednu chvíli tak mluvili jeden přes druhého. To už se napětí dalo krájet.

Moderátor se následně zeptal, zda se Karlos nebojí potenciálního zranění, které by v zápase 17. 10. mohlo přijít, čímž by byl ohrožen souboj s Vaškem. „Já se nebojím zranění, které přijde v zápase, já se bojím každý den zranění, které může přijít na tréninku. My trénujeme každý den tvrdě, spárujeme tvrdě, to prostě k našemu sportu patří, zranění může přijít každý den. Není rozdíl, jestli jsem v gymu, nebo jestli jsem v kleci,“ vysvětlil.

Řeč se stočila také k penězům. Mikulášek se zmínil, že do přípravy vložil zhruba 150 tisíc. Jedním dechem také dodal, že po souboji rozhodně nebude v zelených číslech. Vémola ale trval na tom, že Mikulášek z plánovaného zápasu hodně těží a užívá si pozornosti ze strany sponzorů. „Ne za to, že to je Mikulášek, ale za to, že bude zápasit s Vémolou.“

Stále tedy platí, že „Terminátor“ za necelé tři týdny opět vleze do klece. Poprvé od prohry s Attilou Véghem. Stále ale není známo s kým. Spekulovalo se kupříkladu o Viktoru Peštovi, který měl o zápas velký zájem. „Myslím si, že zápas s Viktorem Peštou si zaslouží větší pozornost než tady v Boby centru před pár diváky,“ řekl k zápasu s českým UFC veteránem. V podobném duchu se o něm vyjadřoval už začátkem minulého týdne. „Je to takovej bulík, ale něco dokázal. Pokud se máme potkat, poprvé v Čechách proti sobě dva frajeři, co byli v UFC, tak by to mělo být v naplněné O2 areně,“ řekl v rozhovoru pro server iSport.cz.

Jinak si ale své soupeře vybírat nechce. „Já si myslím, že mě je úplně jedno, koho chci, protože moje motivace dopředu, moje cesta je teď jenom dostat se k odvetě s Attilou Véghem. Abych se k ní dostal, musím porazit kohokoliv, koho přede mě Ondra postaví,“ prohlásil Karlos. Sám také naznačil, že právě na turnaj Oktagon 16 dokázali promotéři pozvat velké talenty, není tedy vyloučeno, že se utká s jedním z nich.

Mezi kandidáty na zápas s Vémolou se tedy zařadil například německý bojovník Alexander Poppeck, na kterého nestačil Maďar Csaba Hocz. Mnohem působivější výkon ale předvedl Rafael Xavier přezdívaný „Kratos“. Vysoký Brazilec vytasil na Plesníka tvrdé lokty, na což borec ze Slovenska nedokázal najít odpověď. Rozhodčí zápas ukončil krátce po třech minutách prvního kola.

Dominantním výkonem si vysloužil uznání od Ondřeje Novotného, který krátce po jeho prvním vítězství v Oktagonu naznačil, že by právě on mohl nastoupit proti Vémolovi. „Za měsíc tady máme další turnaj a možná by bylo zajímavé zeptat se Karlose Vémoly, jestli by tenhle zápas pro něj nebyl zajímavý,“ řekl Novotný v přímém přenosu. Zároveň ale nevyloučil, že by agresivního Brazilce mohl v budoucnu prověřit i Viktor Pešta.

Kratos Rafael "Kratos" Xavier slaví výhru nad Michalem Plesníkem | zdroj: Profimedia

Možná se více dozvíme už v průběhu tohoto týdne. Je ostatně na čase. Karlos Vémola už by se s promotéry zřejmě měl domluvit na konkrétním jménu, aby se na soupeře stihnul připravit.

Zdroje:  Oktagon MMA , isport.cz

Nejnovější články