Oktagon 16 report

Oktagon 16 report zdroj: Profimedia

Report z galavečeru Oktagon 16.

Rafael Xavier vs. Michal Plesník

Vítěz: Xavier, 1. kolo TKO


Zdeněk Polívka vs. Branislav Zuzák

Zápas převážně v klinči na pletivu, kde měl sice Zuzák světlé chvilky, ale po většinu času situaci kontroloval Polívka.

Vítěz: Polívka, na body


Jakub Tichota vs. Denis Tripšanský

Tichota schytal první bombu pod oko. Pak chtěl Tripšanský naskočit supermana, ale naběhl si na tvrdý hák. Hned bylo jasné, že ránu ustál jen tak tak a český talent zavětřil krev a spustil salvu ukončujících úderů u klece. Tichota tedy po úspěšném tažení mezi amatéry navázal v podobném duchu mezi profesionály a aktuálně to má 2:0, přičemž oba soupeře ukončil před limitem.

Vítěz: Tichota, 1. kolo TKO


Magdalena Šormová vs. Grusander Minna (Finsko)

Otevíračka slámové váhy v Oktagonu a také premiéra Šormové za tým Reinders MMA. Magda šla hned po úvodní výměně po takedownu, ale ten se jí nepodařil a zápas se dostal až do konce prvního kola do nepříliš záživného klinče. Magdě se očividně nechtělo zůstávat v postoji déle než bylo nutné a po pár vteřinách druhého kola opět iniciovala klinč. Zhruba v půlce kola se ale opět začalo bojovat v postoji a Šormová z toho těžila víc a dobře trefovala. Tentokrát to tedy byla Finka, kdo šel po takedownu a úspěšně vzala boj na zem. Před koncem kola se ale opět bojovalo v postoji. Bylo ale vidět, že holkám znatelně ubyly síly a úderům scházela razance. Poslední kolo proběhlo opět střídavě na zemi, v klinči a Finka zkusila před koncem také rozjet delší komba v postoji. Celkově dost vyrovnaný zápas, který nakonec na body vyhrála Šormová. Ta si prý veřila na zemi, ale tam se jí boj nepovedlo přenést, naštěstí v průběhu zápasu zjistila, že se nemusí ostýchat ani v postoji.

Vítěz: Šormová, na body


Csaba Hocz (Maďarsko) vs. Alexander Poppeck (Německo)

Poppeck si držel nižší postoj a systematicky Hocze rozkopával tvrdými lowkicky. Bylo vidět, že Maďarovi vůbec nechutnají a snažil se boj vzít na zem, což mu německý bojovník nedovolil a jeho pokusy s přehledem odvracel. Jakmile se borci dostali opět do postoje, pokračovala z německé strany destrukce Maďarovy přední nohy. Značně mu ale ubývaly síly, takže frekvence kopů i jejich razance klesala, naopak se oba vrhali do přestřelek, kde Hocz trefil bradu a Poppeck se zdál být hodně otřesený. Druhé kolo se už neslo ve značně pomalejším tempu, především Poppeck vypadal hodně unavený a Hocz začal mít ze zápasu o něco málo víc. Ve třetím kole se ale role opět prohodily, Hocz až příliš času trávil na zádech na zemi, kdy ho německý bojovník pouze okopával ze stoje a bodoval. Když konečně vstal, neměl už Maďar sílu nic většího předvézt.

Vítěz: Poppeck na body


Jakub Běle vs. Tomáš Bolo

Jakub sice první kolo prohrál. Ve druhém kole se ale v jednom z klinčů vytáhl s ostrým loktem, který těsně lízl soupeřovo čelo a způsobil tak velkou tržnou ránu, že doktor už dál zápas nepustil. Po zápase si Běle řekl o Zdeňka Polívku.

Vítěz: Jakub Běle, zastaveno doktorem

 

Jakub Dohnal vs. Simon Krisztián

Zápas dvou kvalitních zemařů, kteří se ale v prvním kole na zem dostali až na samém konci. Kuba se snažil chytit kimuru, ale to se mu nepovedlo. Druhé kolo ale nabídlo ale jednu z nejlepších grapplingových partií, která kdy byla na české scéně k vidění. Simon začal tvrdým slamem a nebezpečně vlezl Dohnalovi do zad, odkud by asi většinu soupeřů zvládl ukončit, ne však Kubu. Zkusil tedy páku na koleno, která vypadala ještě nebezpečněji. Kuba však dokázal chytnout soupeřovu nohu a zápas dostal do patové situace, ze které nakonec dokázal dávat údery a tím pádem vytěžit víc. Ve třetím kole si začal více věřit v postoji a Krisztián ho vzal na zem. Tam měl sice slovenský borec tlak, ale Kuba dobře pracoval ze zad a znepříjemňoval mu výhodnější pozici údery a lokty. Těžký zápas pro rozhodčí, kteří se nakonec v poměru 2:1 na body přiklonili na stranu brněnského bojovníka.

Vítěz: Jakub Dohnal, na body

 

Tereza Bledá vs. Loiseau Marie

Souboj generací, 18 let na české straně, 40 na francouzské. Obě se trochu okopaly v postoji a Tereza zkusila takedown, tam ale Marie ukázala houževnatost a zarputile odolávala takedownu. Když už ji Bledá dostala na zem, ihned ji zase vstala. Podruhé dokonce spadla do výhodnější pozice, Tereza ji ale rychle setřásla a zkusila nasadit armbar. Francouzska vyskočila na nohy, ale Terezu si nenechala postavit. Naopak šla za ní a vlezla si do pasti v podobě armbaru. Ten ale ubránila. Tereza na konec přidala ještě ground and pound a kolo šlo jasně za ní. Marie ale ukázala, že bude tvrdým oříškem. Ten ale Popelka v druhém kole na zemi rozlouskla tvrdými údery.

Vítěz: Tereza Bledá, 2. kolo TKO


Miroslav Brož vs. Adam Šindelář

Na to, že spolu pánové kdysi prý trénovali, tak si nic nedarovali. Ačkoliv měl Šindelář velkou výškovou převahu, Brož poletoval mimo dostřel a ostřeloval ho lowkicky, pak ale inicioval klinč. To samé mu později Šindelář oplatil a dlouhými kombinacemi ho naháněl po oktagonu. Ve druhém kole vzal Brož boj na zem, tam Adama držel doslova přilepeného a systematicky ho vyčerpával. Ve třetím kole už Brož nemusel nikam spěchat, a tak si doslova pobíhal okolo a držel se z dostřelu. Později boj přenesl na zem, kde s každou vteřinou snižoval soupeřovi šance na vítězství, které mohlo přijít už jedině před limitem. To ale málem přišlo, když Šindelář pohotově chytl armbar. Dovedlo se mu z něj však utéct a v závěru ještě schytal několik úderů. Být o pár vteřin víc, možná by byl výsledek jiný. 

Brož sám po zápase uznal, že v závěru přežil vlastní smrt, když asi půl minuty neměl kyslík. Naštěstí se rozmluvil a pozval do oktagonu svoji přítelkyni, aby ji požádal o ruku. Odpovědí mu bylo ANO, takže dnes večer může slavit dvojité vítězství.

Vítěz: Brož, na body

 

Gábor Borároš vs. Tato Primera 

Ani jeden z borců do oktagonu nepřišel taktizovat a hned vlétli do akce. Vysoké tempo bohužel přerušil Primerův kop přímo do suspenzoru Gábora. Po chvíli se ale pokračovalo v nastoleném tempu. Primera zkusil jít po takedownu, ale naběhl si přímo do gilotiny, ze které se ale dokázal dostat. V druhé polovině ale borci zvolnili jako by si šetřili síly na poslední půlminutovku, kdy se opět v úderech trochu odvázali. Do druhého kola nastoupil Borároš s celkem rozbitým obličejem, zatímco Primera vypadal netknutý. A Španěl si šel od začátku pro vítězství. Vyvíjel tlak a na blízkou vzdálenost hrozil nebezpečnými lokty. Jedním z nich Gáborovi rozsekl čelo a tomu se valila krev přímo do očí. Slovenská "Bestie" se sice nezvdávala, ale místami připomínala spíše lovnou zvěř. Když už se Borároš pokusil o útok, Primera skvěle kontroval. Rozhodčí nakonec Gábora do posledního kola nepustil kvůli velké tržné ráně nad okem.

Vítěz: Tato Primera, zastaveno doktorem


Rony Paradeiser vs. Karol Ryšavý

Hlavní zápas večera mezi šampionem Oktagon výzvy a tím, co byl tehdy jejím hlavním favoritem. Rony byl velkým favoritem a hned ukázal proč. Na nic nečekal a doslova skočil po takedownu. Na zemi pak skvěle pracoval, až se dostal Ryšavému do zad, kde mu nasadil rear-naked-choke a poslal ho do říše snů. Rony si tímhle výkonem jasně řekl o titulovou šanci (a zároveň odvetu) proti Legierskimu. Ten byl přítomen a vzkázal, že pás zůstane u něj.

Vítěz: Paradeiser, 1. kolo submise

 

Nejnovější články