Neskutečné KO roku! Buckley knockoutoval soupeře kopem jako vystřiženým z akčního filmu

Neskutečné KO roku! Buckley knockoutoval soupeře kopem jako vystřiženým z akčního filmu Jakmile kop dopadl bylo jasné, že KO roku je na světě. | zdroj: Profimedia

Takový kop vypadá možná dobře ve filmu, ale v reálném boji by byl nepoužitelný, řekla by vám asi většina trenérů i bojovníků. Joaquin Buckley jím teď šokoval svět. 

Souboj ve střední váze (-84 kg) Impa Kasanganay versus Joaquin Buckley na papíře nijak zvlášť nevyčníval. Pro oba to byl druhý zápas pod hlavičkou UFC. Zatímco Kasanganay debut vyhrál a udržel si dokonalé skóre 8-0, Buckley při své premiéře dostal TKO a nastupoval tedy jako outsider.

Že tenhle zápas s největší pravděpodobností neskončí na body, bylo jasné hned od úvodních vteřin. Oba borci totiž začali ve velkém tempu a vletěli do sebe bez respektu. Z první výměny měl víc Kasanganay, který trefil loket i levou přímku na bradu. Vzápětí se mu povedl ještě tvrdý kop na hlavu, Buckley ale nehodlal hrát druhé housle a okamžitě přešel do protiútoku. Sérií tvrdých úderů zatlačil Kasanganaye na pletivo a ten ho musel zaklinčovat, aby zabránil rychlému konci. 

KO pak viselo ve vzduchu ještě několikrát. Zajímavý byl ale jiný moment, který později zápas rozhodl. Když totiž Kasanganay zachytil jeden z Buckleyho kopů, přehodil si jeho nohu na druhou stranu, aby mohl zakontrovat. A Buckley si to dobře zapamatoval.

Buckley svým stylem připomínal Mika Tysona v nejlepších letech. Měl hodně nízký postoj a držel si před obličejem boxerský kryt. Když rozjel kombinaci, do všech úderů dával 100 % síly. Kasanganay sice tahal za kratší konec provazu, ale stále měl světlé momenty. V klinči například trefil koleno, kterým soupeřovi vykopl chránič zubů.

Druhé kolo začalo snad v ještě šílenějším tempu. Kasanganay přidal na aktivitě, ale stále to byl Buckley, kdo trefoval čistší a tvrdší údery. Pak se opakovala situace z prvního kola, kdy Kasanganay zachytil jeho kop a chtěl si ho přehodit na druhý bok, aby mohl zakontrovat. Buckley už věděl, co se chystá udělat a vytasil se s něčím, co se vidí leda v akčních filmech. Vyskočil a z druhé nohy zasáhl Kasanganaye přímo do obličeje a ten se doslova skácel k zemi. 

Na KO roku, které se už navždy bude objevovat v sestřizích nejlepších knockoutů, se můžete podívat zde:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Říj 10, 2020 v 10:27 PDT

Bylo jasné, že Buckley za svůj výkon dostane bonus 50 tisíc dolarů, avšak sami komentátoři ihned navrhovali, že by měl dostat rovnou 100 tisíc. Kromě KO večera totiž předvedl se svým soupeřem také nejlepší zápas večera. UFC ale asi šetří, a tak zůstalo pouze u jedné prémie. Buckley si vysloužil také poklonu od většiny svých kolegů. Reagoval například Adesanya, Gaethje, Nate Diaz či Francis Ngannou.

S pokorou a respektem poslal vítězi vzkaz také poražený, pro něhož to byla první prohra v profesionální kariéře. "Bůh ti žehnej, bylo mi ctí se s tebou utkat v oktagonu a dělat, co miluju. Bezpečný návrat domů tobě i tvému týmu. Pěkný kop a způsob, jak bojovat. Já se zlepším."

Nejnovější články