Edson Barboza dvakrát posadil Makwana Amirkhaniho na zadek, ale nakonec se musel spokojit s vítězstvím na body

Edson Barboza dvakrát posadil Makwana Amirkhaniho na zadek, ale nakonec se musel spokojit s vítězstvím na body zdroj: Profimedia

Svým precizním strikingem si Edson Barboza došel pro velice důležité vítězství a prolomil sérii tří porážek v řadě.

Edson Barboza (21-9) byl ještě před pár lety jedním z nejlepších bojovníků lehké váhy v UFC. Potom, co ale prohrál se současným šampionem Khabibem Nurmagomedovem, dokázal vyhrát jen jeden ze čtyř zápasů za sebou a uvědomil si, že na titulovou šanci už asi nedosáhne. Rozhodl se tedy pro radikální změnu a sestoupil o kategorii níž, do pérové váhy. Tam sice znovu ve velmi těsném zápase prohrál s Danem Igem, ale dnes si na turnaji UFC Fight Island 5 konečně zlepšil náladu, když velmi dobrým výkonem porazil Makwana Amirkhaniho.

Makwan Amirkhani (16-5), bojovník bojující za Finsko, si na brazilského borce dost věřil a sám o souboj s ním požádal. Nakonec se ale ukázalo, že na Barbozu nebyl dostatečně připravený.

Zápas začal velice opatrně, Barboza sice kontroloval střed oktagonu a tlačil Amirkhaniho po obvodu klece, ale v podstatě se až na neustálé blafování nic moc nedělo. Ani jeden nechtěl vystartovat z obavy z rychlého kontru. Nakonec Barboza přece jen našel rytmus a začal Amirkhaniho ostřelovat svými precizními údery a kopy. Amirkhani na něj vyzkoušel 2 takedowny, ale oba byl brazilský bojovník schopný zastavit. Až napotřetí se Amirkhanimu povedlo zachytit Barbozův kop a poslal jej na zem, kde jej do konce kola na pár sekund udržel. Tohle kolo ale určitě vyhrál Barboza.

Ve druhém kole se opět začalo zvolna, ale zakrátko umístil Barboza nenápadný, ale tvrdý zadní direkt na Amirkhaniho bradu a finského borce posadil na zadek. Ihned se na něj vrhl a nasadil mu anaconda choke, který ale Amirkhani ubránil. Ten samý pravý direkt Barboza se stejným úspěchem zopakoval na konci kola, srazil svého soupeře na zem a znovu se pokusil o anakondu, a byl velice blízko ukončení, ale znovu se Amirkhanimu podařilo ze škrcení dostat. Naopak to byl finský borec, který Barbozovi dal takedown. Nebylo ale pochyb, že Barboza opět v tomto kole dominoval.

Ve třetím kole už začal Barboza sebevědoměji a trefoval Amirkhaniho svými údery. Ten jej ale vzal na zem, kde se mu však nedařilo udělat žádnou škodu a tak byl zápas po chvíli rozhodčím postaven na nohy. Tady zase kraloval Barboza, který sice chtěl svého soupeře ukončit, ale nakonec se zápas přece jen dostal k bodovým rozhodčím. O vítězi nebylo pochyb a Barboza prolomil sérii tří porážek v řadě a zapsal si důležité vítězství.

V pozápasovém rozhovoru potom požádal UFC, ať mu dají top bojovníka z nejlepší pětice pérové váhy a řekl, že zahajuje tažení na šampionský titul v pérové váze.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články