Kelvin Gastelum eliminoval Heinischovy zbraně a došel si pro důležitou výhru

Kelvin Gastelum eliminoval Heinischovy zbraně a došel si pro důležitou výhru zdroj: Getty Images

Potřeboval vyhrát a přesně to udělal. Kelvin Gastelum prolomil sérii porážek a připsal si potřebné vítězství.

Kelvin Gastelum šel do bitvy s Ianem Heinischem s vědomím, že pokud chce zůstat v top desítce střední váhy, potažmo v UFC, musí nad Heinischem vyhrát. Měl na svém kontě totiž 3 porážky za sebou a čtvrtá by jej mohla srazit na kolena.

Nakonec ale celou situaci zvládl a ukázal Heinischovi, který je na 15. místě v žebříčku, že na 9. příčku stále ještě nemá.

Heinisch začal dobrým calf kickem, a poté chtěl vzít Gasteluma na zem pomocí double leg takedownu. Jenže Gastelum mu to nedovolil. Naopak to byl on, kdo natlačil Heinische na klec a následně jej vzal na zem. Jenomže Heinisch mu i tak dělal problémy v podobě kimury, kterou Gastelumovi ze spodní pozice chytil. Ten však po chvíli z páky utekl a poté, co se Heinisch zvládl postavit, jej vzal opět na zem. Situace se opakovala i s Kimurou, o kterou se Heinisch znovu pokusil, ale Gastelum mu páku znovu nedal a zaklekl jej v mountu. Z toho se po chvíli Heinisch dostal bez utrpění větší škody a zápas se vrátil do postoje. Tam Gastelum Heinische pronálsedoval a netrvalo dlouho a znovu jej natlačil na klec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FIGHT | MMA | UFC (@ufcsteel)

U klece jej sice několikrát za sebou vzal na zem, ale Heinisch se pokaždé dokázal okamžitě postavit a zápas tak po chvíli pokračoval v postoji. Do konce kola už se ale nic nestalo a tohle kolo vyhrál Gastelum.

Ve druhém kole se oba borci snažili bojovat v postoji a trefovat jeden druhého. Moc se jim to ale nedařilo a až po nějaké chvíli prolomil Heinisch ledy a trefil Gasteluma kolenem ve výskoku do hlavy. Gastelum to ovšem „sežral“ bez větších problémů a zachytil Heinische ve vzduchu, aby s ním posléze prásknul o zem. Na zemi jej však nedokázal udržet a zápas se vrátil do postoje, kde se borci střídali v ne příliš efektivních útocích a v boji v klinči u klece. Většinu kola ale i tak dominoval Gastelum.

Na začátku třetího kola zakontroval Heinisch tvrdou pravačkou Gasteluma na čelist, ale ten to přešel jakoby nic a nepolevoval v tlaku. Heinisch jej znovu trefil kolenem ve výskoku, ale opakoval se stejný scénář a Gastelum jej znovu zachytil a třískl s ním o zem. Tam ale polevil a Heinisch dokázal pozici otočit a vzít mu záda. Naštěstí pro Gasteluma se mu nepodařilo škrcení a po chvíli se Gastelum dostal znovu nahoru. Z vrchu guardu však nedokázal udělat moc škody a zápas tak za chvíli pokračoval v postoji. Gastelum byl už ale očividně unavený a Heinisch měl ke konci třetího kola navrch. I přesto vzal na posledních vteřin Gastelum Heinische na zem a zpečetil tak svoje vítězství na body.

Kelvin Gastelum tak vyhrál důležitý zápas a udržel se v top 10 střední váhy. V pozápasovém rozhovoru se nabídl jako náhradník v zápase mezi Robertem Whittakerem a Paulem Costou a řekl, že mu spadl obrovský balvan ze srdce, protože nevyhrál už 3 roky a toto vítězství nutně potřeboval.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články