Grasso parádním výkonem zastavila talentovanou Barber a dostala se do nejlepší desítky muší váhy

Grasso parádním výkonem zastavila talentovanou Barber a dostala se do nejlepší desítky muší váhy Maycee Barber - Alexa Grasso | zdroj: Profimedia

Alexa Grasso na sobě hodně zapracovala a proti Maycee Barber předvedla tříkolovou krasojízdu.

Muší váha a co-main fight. 22letá Maycee Barber si už při nástupu do UFC dala jasný cíl. Stát se nejmladší šampionkou v historii. A po třech výhrách v řadě k tomu měla slušně nakročeno. Pak ale přišla prohra, vleklé zranění kolena a vynucená roční pauza. Nyní se vrátila, aby udržela místo žebříčkové desítky a znovu nastoupila na vítěznou vlnu.

Alexa Grasso před podepsáním kontraktu v UFC nenašla přemožitelku. V nejslavnější organizaci na světě však trochu tápe. Střídá výhry s prohrami a stále nemůže najít recept na to, jak si udržet vítěznou formu. Dnes dostala další šanci a k tomu ještě jako bonus možnost dostat se poprvé do top 10 svojí divize.

Po hodně opatrném začátku, kdy obě děvčata pouštěla rány především do vzduchu, se jako první osmělila Barber. Trefila poměrně slušně hlavu soupeřky a následně ji vzala k pletivu do klinče. Tam ale paradoxně působila lépe Grasso, která byla neustále aktivní, měnila pozice a pokoušela se o wrestling.

Nakonec se ale duel vrátil do klasického postoje, kde jsme bohužel opět viděli především festival nepřesností. I proto šla Barber do dalšího klinče, kde ale opět platila za tu slabší a z útoku musela chtě nechtě přejít do obrany. Grasso byla v těchto pozicích stále jasně lepší. Ke konci jsme se dočkali dalšího uvolnění a také skvělé pěstní přestřelky, ve které tahala za delší konec Barber. Do závěrečné sirény už ale nic výrázného udělat nestihla.

V prostřední časti už byla Grasso lepší i v úderech. To vyeskalovalo ve slušnou tvrdou levou zadní přímo na hlavu, což s Barber lehounce otřáslo a raději tak opět zvolila možnost klinče. V tom ale opět dominovala Grasso. Barber už začala docházet trpělivost, rozhodla se vše vsadit na útok a nakonec se ji povedlo dostat soupeřku na zem. Tam ale sama skončila ve spodní pozici a měla co dělat, aby se ubránila případne submisi.

A Grasso byla lepší i na začátku třetího kola. Od posledního výkonu zlepšila snad úplně vše. Skvěle vyčkávala na to, až Barber zaútočí, aby sama okamžitě vypálila kontr. A když už jí začalo lehounce téct do bot, sama přešla do klinče, protože už vědela, že v něm má navrch. Barber se tak pokusila zlomit zápas před limitem a začala tvrdě a trochu bezhlavě útočit, což nemělo úplně kýžený efekt. Sice nejspíš vybojovala body za závěrečné kolo, ale to bylo málo.

Grasso byla skvěle připravená a svojí soupeřku většinu zápasu skvěle kontrolovala. Parádní a dospělý výkon od mexické bojovnice, který ji zajistil jasné vítězství na body a postup mezi užší elitu muší váhy.

"Každý zápas se snažím být lepší a lepší a lepší. Znáte mě jako skvělou strikerku, ale já také tvrdě trénuji na mém jiu-jitsu a wrestlingu. Chci být co nejvíce všestranou a dále postupovat v žebříčku," prohlásila Grasso v pozápasovém rozhovoru

Vítěz: Alexa Grasso - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články