Maycee Barber chce být nejmladší šampionkou v UFC. V cestě za jejím snem jí bude stát tvrdá Alexa Grasso

Maycee Barber chce být nejmladší šampionkou v UFC. V cestě za jejím snem jí bude stát tvrdá Alexa Grasso Maycee Barber - Roxanne Modafferi | zdroj: Profimedia

Maycee Barber se po nepříjemném zranění kolene a roční pauze vrací do klece, kde bude proti Alexe Grasso bojovat o udržení v top 10 muší váhy.

Druhý hlavní zápas (co-main event) nadcházejícího víkendového turnaje UFC 258 nám nabídne souboj v ženské muší váze. Utká se v něm žebříčková desítka Maycee Barber proti patnáctce Alexe Grasso. Pro obě bojovnice bude tento duel důležitý především v tom, že se vítězka udrží v lehkém kontaktu s divizní špičkou.

Teprve 22letá Barber se do UFC dostala v roce 2018 díky vítězství nad Jamii Colleen (TKO ve 3. kole) v rámci Dana White’s Contender Series. A už při vstupu do nejslavnější organizace na světě prohlašovala, že její plán je jasný. Dostat se co nejkratší cestou k titulovému zápasu a stát se nejmladší šampionkou v celé historii UFC. Nakročeno k tomu měla slušně.

V následujících třech duelech totiž s touto skvělou postojářkou žádná ze soupeřek nevydržela ani dvě kola a všechny si nakonec shodně připsaly prohru po TKO. Pak ovšem Barber nastoupila loni v lednu proti Roxanne Modafferi a po tříkolové bitvě, ve které si zpřetrhala kolení vazy, na body prohrála. Jednalo se tak o její vůbec první porážku v profesionální MMA kariéře.

Po této prohře musela Barber podstoupit operaci zraněného kolena. Zdravotní komplikace spojené s chirurgickým zákrokem nakonec americké bojovnici sebraly téměř na rok možnost odčinit porážku. Nyní už je ale podle svých slov naprosto zdravá a těší se na nadcházející souboj.

Maycee Barber - Roxanne Modafferi Maycee Barber - Roxanne Modafferi | zdroj: Profimedia

„Přemýšlela jsem o návratu již dříve, ale chtěla jsem se ujistit, že až se vrátím, tak bude vše na sto procent,“ řekla Barber v rozhovoru pro Sports Illustrated. „Kdybych do toho skočila příliš brzy, tak bych riskovala další zranění. Soustředila jsem se především na to, abych se úplně zotavila. Alexa je tvrdá soupeřka a má velkou sledovanost, takže je to pro mě příležitost ukázat se.“

27letá Grasso získala kontrakt do nynější organizace díky skvělým výsledkům v soutěži Invicta FC. Do UFC přicházela v roce 2017 s devíti výhrami a žádnou porážkou, což byla skvělá vizitka. Zde však trochu narazila a stále se jí nedaří úplně stabilizovat formu, což se odráží na jejích výsledcích, kdy doslova střídá výhry s porážkami.

I proto tato mexická bojovnice, která je, stejně jako její nadcházející soupeřka, excelentní postojářkou, přestoupila ze slámové do muší váhy. A debut se jí podařil. Loni v srpnu porazila na body Korejku Ji Yeon Kim a věří, že se jí o víkendu podaří získat poprvé v UFC dvě vítězství za sebou. Navíc je pro ni také velice lákavý posun do elitní desítky, z čehož je lehce nervózní, ale zároveň nadšená.

„Doufám, že se to tak stane“ svěřila se Grasso serveru MMA Junkie. „Někdy sice nevím, jak tyhle žebříčky fungují, ale ona je číslo 10 a já chci její pozici. Jsem tu, abych dosáhla svého cíle. Samozřejmě, že mám nervy. Jsou součástí emocí. Musíte je mít, protože je to důkaz toho, že jste živí a jdete se o víkendu pobít. Ale víc, než cokoliv jiného jsem z toho nadšená.“

Podle všeho bychom se tedy mohli dočkat skvělé postojářské bitvy, protože dámy už v předchozích zápasech dokazovaly, že nepatří k defenzivním bojovnicím. Oběma jim je blízké především útočení a když dostanou možnost zasypat soupeřku sprškou úderů, tak to bez váhaní udělají. Hlavní karta turnaje UFC 258 začíná v neděli ve 4 hodiny ráno a my vám jako vždy poskytneme report těch nejlepších zápasů.

Zdroje:  Sports Illustrated , MMA Junkie

Nejnovější články