Navzdory porážce chce být Maycee Barber nejmladší šampionkou UFC

Navzdory porážce chce být Maycee Barber nejmladší šampionkou UFC Maycee Barber | zdroj: Getty Images

Talentovaná bojovnice poprvé okusila hořkost porážky. Chce se ale vrátí silnější a stát se nejmladší šampionkou v dějinách UFC. 

Jedenadvacetiletá rodačka z Colorada v sobě ukrývá velký potenciál. Zástupkyně nastupující generace nenašla přemožitelku až do sobotního večera. První prohru kariéry jí uštědřila Roxanne Modafferi, když po třech kolech zvítězila jednomyslně na body. Maycee "The Future" Barber (9-1) však hlavu nevěší a stále míří za svým snem, stát se nejmladší šampionkou v dějinách UFC. 

Utkání výrazné ovlivnilo vážné zranění, které si Barber přivodila již v úvodním fázi tříkolového zápasu. Přetrhla si křížový vaz v koleni a dle prvních zpráv bude 9 měsíců mimo hru. Nepříjemné zranění výrazně ovlivnilo výkon talentované bojovnice, která ale nevěší hlavu a věští si zářnou budoucnost.

Na sociální sítě sdílela příspěvek ve kterém tvrdí, že pokoří Jona Jonese, který vybojoval mistrovský titul ve věku 23 let a 242 dní.

"Takový je život. V sobotu to sice nevyšlo, ale ničeho nelituji. Je požehnání, že můžu žít takový život, jaký mám a za to děkuji Bohu. Děkuji Roxanne, že jsem s ní mohla zápasit. Lhala bych, když řeknu, že jsem nechtěla vylepšit svůj rekord na 9-0, ale dělala jsem co jsem mohla a nestačilo to. Musím poděkovat všem, kteří tu jsou se mnou a prožívají mé vzestupy a pády. Nemůžu si kolem sebe přát lepší tým, miluji Vás všechny. Prohrála jsem, ale můj cíl se nezměnil. Chci sesadit Jona Jonese a stát se nejmladší šampionkou v dějinách UFC." 

Upřímné a milé vyjádření sympatické bojovnice, která má celou kariéru před sebou. UFC sází na mladé, zajímavé talenty a jistě půjde Maycee na ruku. Rodačka z Colorada může být symbol nové generace MMA profesionálů, kteří bojové sporty trénují od útlého věku a přináší do klece zcela nový styl zápasení. 

O tom, že Maycee má opravdu srdce bojovnice svědčí i toto video, kdy skoro nemohla chodit a trenéři ji museli pomoct z klece ven. Zápas však i přes takové zranění dobojovala:

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články