V hlavním zápase UFC London se představí Woodley a Edwards

V hlavním zápase UFC London se představí Woodley a Edwards zdroj: Profimedia

Bývalý šampion a bojovník s osmi výhrami v řadě se utkají v hlavním zápase londýnského turnaje. 

Napínavý duel, který může určit dalšího titulového vyzývatele. Tyron Woodley (19-4) vs. Leon Edwards (18-3) bude hlavním zápasem evropského turnaje UFC Londýn, který se uskuteční 21. března 2020.

Tyron Woodley dlouhá léta kraloval welterové divizi, když čtyřikrát obhájil šampiónský pás. Zpátky mezi obyčejné smrtelníky ho vrátil Kamaru Usman, když v loňském roce Woodleyho přejel v pěti kolech a stal se prvním africkým šampionem. T-Wood, bojovník, herec, raper je v USA uznávanou celebritou a hvězdou v černošské komunitě. Dokonce se ozývají hlasy, že právě kvůli aktivitám mimo klec, netrénoval naplno a nedával boji vše potřebné. Nyní je zpět a v hlavní taháku turnaje UFC Londýn vyzve čtyřku divize, britského rodáka Leona Edwardse.

Oba borci se moc nemusí a dávají si to najevo na sociálních sítích."Alespoň máš svoji rapperskou kariéru, ke které se budeš moct uchýlit po březnu," vysmál se Edwards Woodleymu za jeho "pěvecké" umění. Woodley si to samozřejmě nenechal líbit a řekl něco ve smyslu, ať Edward drží klapačku (akorát trochu hruběji).

Edwards, který je původem z Británie, v UFC naposledy prohrál před pěti lety s Kamaru Usmanem. V loňském roce udolal Gunnara Nelsona i Rafaela dos Anjose a zařadil se mezi aspiranty na titul. Rozruch způsobila jeho rvačka s Jorge Masvidalem, na kterého pokřikoval během rozhovoru. Masvidal se naštval, trefil Edwardse a způsobil mu tržnou ránu v obličeji. Jejich nevraživost se stále stupňuje a pokud Leon porazí Woodleyho, možná dostane šanci na vyřízení účtu s Masvidalem, přímo uprostřed oktagonu. 

T-Wooda v sedmatřiceti letech stále pohání myšlenka stát se nejlepší welterovou vahou historie. Měl skvěle našlápnuto, ale poté tvrdě narazil. Spekulovalo se i o konci kariéry, ale to je zapomenuto. Tyron znovu tvrdě trénuje, zdokonaluje své dovednosti a do Londýna přijede v nejlepší formě. Edwards má formu dlouhodobě, kterou touží potvrdit proti jednomu z nejlepších bojovníků současné generace.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články