"4 titulové zápasy za 364 dní, Tyron by si zasloužil víc uznání," míní Woodleyho trenér Duke Roufus

"4 titulové zápasy za 364 dní, Tyron by si zasloužil víc uznání," míní Woodleyho trenér Duke Roufus zdroj: Profimedia

Trenér bývalého šampiona Tyrona Woodleyho žádá pro svého svěřence víc kreditu. 

Tyron Woodley stále doléčuje své zranění ruky (náš článek), takže od března, kdy na body neobhájil titul ve welterové váze proti Kamaru Usmanovi, nebojoval. Momentálně tedy nemá ani nic naplánovaného, to ale neznamená, že by se o Woodleym nemluvilo.

Jeho trenér, Duke Roufus, poskytl rozhovor serveru MMA Fighthing, kde se především rozhovořil o tom, že lidé nedoceňují Woodleyho pro jeho hektický rozvrh a krátké tréninkové kempy. Narážel tím především na sérii zápasů po zisku titulu nad Robbie Lawlerem v roce 2016.

Kamaru Usman Tyron Woodley zdroj: Profimedia

"Chtěl bych o Tyronovi připomenout něco, co si plno lidí neuvědomuje. Pochodovali jsme z jednoho zápasu do druhého, ze zranění rovnou do tréninkových kempů," řekl Roufus. "Hodně lidí za tohle Tyronovi nedává takové uznání, jaké by si zasloužil. Odbojoval čtyři titulové zápasy během 364 dní. Takovou porci dokázal už jenom Jon Jones."

"Opravdu to bylo ze zápasu do zápasu, měli jsme šestitýdenní tréninkové kempy před pětikolovými bitvami, což je v našem sportu opravdu anomálie. Většina na delší zápasy potřebuje také delší kempy. A já jsem vážně pyšný na to, jakou práci jsme spolu s Woodleym a s trenérem Dinem Thomasem odvedli."

Tyron Woodley zdroj: Profimedia

Roufus také prozradil, že pauza, která vznikla po zranění ruky, byla vlastně nápomocná. "Měl opravdu šíleně nabitý kalendář, takže jsem za tohle pozastavení rád. Pomůže to Tyronovi k tomu, aby vyrostl nejen jako bojovník, ale také jako člověk. A jsem na něj opravdu hrdý. Žijeme jenom jednou a jsem šťastný, že také dělá hudbu, hraje atd. Je právě teď prostě velmi šťastný chlap."

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články