"Kazatelově dceři" Holm vyšla sázka na vyčkávací taktiku

"Kazatelově dceři" Holm vyšla sázka na vyčkávací taktiku zdroj: Profimedia

Holly Holm byla proti Raquel Pennington hodně opatrná, na vítězství na body jí to ale stačilo.

Bantamová váha a co-main fight. Bývalá šampionka Holly Holm má stále své kvality, ale už rozhodně nepatří k těm hlavním hrozbám v ženských divizích a v jejím jediném loňském zápase jí Amanda Nunes stihla vyřídit po čtyřech minutách. UFC jí ale stále věří a na dnešní večer dostala šanci na reparát.

Raquel Pennington své dnešní soupeřce už jednou podlehla, ale od té doby uběhly už čtyři roky. Naposledy si Raquel naopak před šesti měsíci poradila těsně na body s Irene Aldana a rozhodně by chtěla svojí vítěznou sérii proti bývalé pokořitelce prodloužil.

V hodně opatrném začátku se obě bojovnice spíše oťukávaly a k prvnímu pořádnému úderu se dostala Pennington. Holm se sice snažila kontrovat, ale pak pokračovala především ve své vyčkávací taktice, se kterou je v UFC proslavená. Pennigton se naopak opět pokusila o několik úderů, což Holm trochu vystrašilo, takže radši svojí soupeřku namáčkla na pletivo a chytila do klinče. Tam obě dvě zůstaly zamotané až do konce prvního kola.

Pennington druhou rundu opět zahájila aktivnějším způsobem a pokusila se o několik striků, ale Holm jí opět svázala do klinče, kde začala rozdávat drobné údery na tělo a scénář se nám začal opakovat. Obě souputnice se přestaly držet pouze na chvíli a to v okamžiku, když Pennington zkusila trefit několik kolen do oblasti pasu, což Holm úplně nechutnalo. Jinak se jednalo především ze strany „kazatelovy dcery,“ jak je Holly přezdívána, o přehnané vyčkávání a absolutně nudnou taktiku.

Třetí kolo sice nabídlo více postoje a několik slušných úderů, které produkovala především aktivnější Pennigton, u níž bylo vidět, že chce bojovat, ale Holm se opět snažila o klinč a urvání bodů na své pasivitě a skvělé defenzivě. To jí bohužel k nelibosti nestranného diváka vycházelo, a i přes bučení diváků v hale si v tomto neatraktivním souboji pomalu dokráčela k vítězství.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články