Hroznýš ulovil další kořist. Oleinik vítězí z posledních sil ve druhém kole

Hroznýš ulovil další kořist. Oleinik vítězí z posledních sil ve druhém kole zdroj: Profimedia

Neskutečný výkon! Ruský veterán si připsal další skvělou submission. Utáhl již šestačtyřicátého soupeře. 

Těžké váhy vždy ozdobí každý MMA turnaj a UFC246 nebylo výjimkou. Ruský veterán, Aleksei Oleinik, přezdívaný hroznýš, se střetl s americkým dlouhánem Maurice Greenem a utkání ukončil ve druhém kole.

Oleinik je mistr v boji na zemi, v profesionální kariéře utáhl 45 soupeřů, což je rekord mezi UFC zápasníky. Greene je také na zemi skvělý, ale využívá i své knockoutové síly. Oleinik v prvním kole vzal zápas rychle na zem, kde ukázal, proč má přezdívku hroznýš. Přecházel z jedné pozice do druhé a minutu před koncem kole nasadil soupeři neck crank (lámání krku) a zdálo se, že zápas ukončí. Greene však ukázal velkou odolnost a první kolo přežil. Do druhého kola nastoupil Oleinik viditelně unavený, ale ukázal silnou vůli. Přes Greeneho kolena a highkicky dokázal přenést boj opět na zem a jako správný hroznýš, unavil svého soupeře a chvíli před koncem druhého kola mu nasadil armbar a zápas ukončil.

Jedná se o 46. ukončení na submission v kariéře ruského bojovníka. V těžké váze UFC má víc ukončení na submisí pouze Frank Mir (6). Po dvou prohrách se tedy vrátil na vítěznou vlnu a vrátí se zpět mezi deset nejlepších zápasníků těžké váhy. 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články