Rakič znovu útočí na Procházku. Těším se, až mu z hlavy setnu tu hnusnou věc ve stylu české vlajky!

Rakič znovu útočí na Procházku. Těším se, až mu z hlavy setnu tu hnusnou věc ve stylu české vlajky! Aleksandar Rakić v minulosti souboj s Procházkou odmítl, nyní o něj doslova prosí. | zdroj: Profimedia

Srbský bojovník se opět neudržel a snaží se českého samuraje k souboji vyhecovat po zlém.

Když se o víkendu v hlavním zápase UFC 267 střetli Jan Blachowicz a Glover Teixeira, sledoval to přímo na místě také Jiří Procházka, který do Abú Dhabí dorazil jako oficiální náhradník. Skrz televizní obrazovku se ale díval i jeho rival Aleksandar Rakič a vycítil šanci, jak do titulového mixu zasáhnout.

Pokud by býval Polák Blachowicz trůn polotěžké váhy ubránil, nejspíš by bylo jasno – na začátku příštího roku by se utkal s Procházkou. Jenže tyhle plány překazil veterán Teixeira. 42letý Brazilec sice ještě v kleci ukázal na českého samuraj s tím, že by měl být další, jenže zároveň oznámil, že si chce teď dát zaslouženou několikaměsíční pauzu. To v praxi znamená, že bude obhajovat nejdříve na jaře, mluví se o květnu.

Možná i z tohoto důvodu nechtěl Dana White na tiskové konferenci potvrdit, že Procházka bude tím, kdo o titul příště zabojuje. Pokud chce šampion opravdu čekat až do května, je tu souboj, který by dával smysl a dal by se v mezičase bez problému stihnout.

Rakič měl sice na prosinec domluvenou odvetu s Anthony Smithem, Američan ale musel odstoupit a srbský bojovník je aktuálně bez soupeře. V posledních zápasech jeho výkony sice nezvedaly diváky ze sedadel, ale v UFC má pouze jednu těsnou prohru ze 7 zápasů, takže by jeho souboj s Procházkou o post vyzyvatele dával smysl, byť je tento názor v našich končinách jakkoliv nepopulární.

Jenže namísto, aby zhrzený Srb zkusil Procházku vyzvat s určitou pokorou jako správný bojovník, plive směrem do Čech síru a myslí si, že Jiřího za pomoci velkohubých prohlášení vyhecuje. Ačkoliv to byl právě on, kdo loni souboj s ním pohrdavě odmítl s tím, že se neohlíží za sebe.

„Jestli má dostat titulovou šanci, tak proč mi UFC před 2 dny nabídlo, abych s ním bojoval o pozici vyzyvatele?“ zeptal se Rakič řečnicky na Twitteru. Zároveň vybídl novináře Ariela Helwaniho, který bude dnes Procházku zpovídat v rámci podcastu MMA Hour, aby se českého bojovníka zeptal, proč se souboji vyhýbá.

„Prý samuraj a já jsem ten, kdo odmítá bojovat? Nemyslím si,“ pokračoval ve svém výlevu a až potud by asi vše bylo v rámci předzápasového hecování v pořádku. „Přijde čas, kdy mu z hlavy tu hnusnou věc ve stylu české vlajky setnu,“ dodal ale Srb a tímto vyjádřením pravděpodobně přišel i o poslední fanoušky v ČR, pokud mu u nás ještě nějací zbývali.

Jiří Procházka Jiří Procházka | zdroj: Tisková zpráva | Ivana Roháčková

Hlavní slovo teď bude mít samozřejmě UFC, ale možná nadešel čas, aby Rakič konečně na vlastní kůži pocítil sílu BJP úderů. Nevěříme ale, že se Procházka nechá zatáhnout do zbytečného trash-talku a drzého rivala zničí až v samotném boji.

Zdroje:  Twitter Aleksandar Rakić

Nejnovější články