Procházka má dalšího vyzyvatele. Brazilec by mu rád otestoval tvrdost brady

Procházka má dalšího vyzyvatele. Brazilec by mu rád otestoval tvrdost brady Thiago Santos je další z bojovníků, kteří by rádi poměřili síly s Jiřím Procházkou. | zdroj: Profimedia

„Myslí si, že má bradu z kamene, protože se ještě nepotkal s kladivem,“ vzkazuje Thiago Santos, který by po důležité výhře rád změřil síly s českým samurajem. Ten má však jiné plány.

Brazilec Thiago Santos před lety patřil k nejslibnějším bojovníkům polotěžké váhy. Když na UFC v Praze knockoutoval nynějšího šampiona Jana Blachowicze, utkal se o titul s Jonem Jonesem. Spousta lidí ho sice viděla vyhrát, bodoví sudí ale přiřkli vítězství neporaženému Američanovi.

Ze zápasu si „Marreta“ bohužel odnesl také utržené vazy v koleni, což si vyžádalo dlouhou rekonvalescenci. Když se po takřka rok a půl dlouhé pauze loni konečně vrátil, zaskočil ho o pět let starší krajan Glover Teixeira. Letos v březnu pak v neatraktivní taktické partii nestačil ani na Rakiče a propadl se na pátou příčku.

O tomto víkendu ho čekal důležitý zápas s dalším krajanem Johnny Walkerem. Tomu totiž aktuálně patří „až“ desátá příčka a v případě vítězství by si se Santosem místa pravděpodobně prohodili.

Souboj vypsaný na pět kol začal ve velmi pomalém tempu, ani jeden z bojovníků se nepouštěl do nějakých větších akcí a padlo jen minimum úderů. Bodově šlo úvodní dějství nakonec za Walkerem, zkušenější „Marreta“ ale s přibývajícími koly postupně stupňoval tempo a dokázal s mladším krajanem držet krok. Do pátého kola se šlo podle bodových rozhodčích za vyrovnaného stavu.

Oba ale jako by se báli zaútočit, nejvýraznější úder trefil ve druhé minutě Santos, díky němuž šlo závěrečné kolo i celý zápas na jeho stranu. Po 3 porážkách tedy konečně získal vítězství a ubránil svou pozici v TOP 5. Na tiskové konferenci si chladil nakopnutou nohu ledem. „Jediný zápas, po kterém jsem se cítil v pořádku, byl s Rakičem, protože on nebojoval,“ rýpl si do svého srbského přemožitele. „Jeho zápasy jsou nudné, nezaslouží si bojovat o titul. Říkal, že proti mně to bylo snadné, ale lže, já ten zápas vyhrál. Jestli bude bojovat proti Smithovi, tak ten ho porazí.“

Rakič samozřejmě důležitý zápas ve své divizi bedlivě sledovat a na Santosova slova okamžitě zareagoval. „Máš pravdu, byla to nuda, nakopat ti zadek. (To stejné se stalo i s Johnnym dnes a on je atraktivní bojovník.) Tvůj čas je pryč, dejte mi Procházku nebo někoho zajímavého.“

O souboj s českým bojovníkem je teď zkrátka zájem. Ještě před zápasem si na něj brousil zuby i Walker, který si teď ale může nechat zajít chuť. Nabídl se ale i Santos, že pokud by se Jiřímu nechtělo čekat na vítěze bitvy BlachowiczTeixeira, tak mu klidně pomůže udělat zátěžový test brady.

„Respekt jemu, ale sledoval jsem jeho zápasy. Myslí si, že má bradu z kamene, ale to je proto, že ještě nebojoval proti kladivu. Pokud chce svou bradu otestovat, tak jsem tady,“ nechal se slyšet Brazilec s přezdívkou „Marreta“, což v překladu znamená právě kladivo.

Je možné, že na zápas v budoucnu dojde, český samuraj má ale nyní jinou cestu, což Santosovi se vší slušností připomněl. „Děkuji za nabídku, ale nyní se připravuji na Blachowicze nebo Teixeiru, které velmi dobře znáš.“

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články