Smith kvůli infekci v koleni odstoupil ze zápasu s Rakičem, nabídli mu ale souboj s padlým šampionem

Smith kvůli infekci v koleni odstoupil ze zápasu s Rakičem, nabídli mu ale souboj s padlým šampionem Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Anthony Smith byl kvůli velkým zdravotním komplikacím nucený zrušit prosincový duel proti Aleksandaru Rakičovi. Ve hře je ale stále souboj s bývalým šampionem. 

Bývalému vyzyvateli v polotěžké váze UFC Anthony "Lionhearth" Smith se po krátké krizi podařilo v posledních zápasech zastavit pád a nakopnout kariéru správným směrem. Proti Ryanu Spannovi si parádní submisí v prvním kole vybojoval už třetí vítězství v řadě a posléze si na prosinec domluvil odvetu proti divizní trojce Aleksandaru Rakičovi. Z té ale vinou zdravotních komplikací bohužel sešlo.

Smithe totiž poslední rok trápilo jedno jeho z jeho kolen, a proto se rozhodl podstoupit běžnou artroskopickou operaci, jenž mu měla zajistit bezproblémovou přípravu. Do končetiny se mu však dostala nepříjemná bakteriální infekce a plánovaná rekonvalescence, která měla původně trvat pouhých pár týdnů, se mu tak výrazně prodloužila.

„Ve zkratce – po operaci jsem měl daleko více problémů a dostal jsem do kloubu stafylokokovou infekci,“ prozradil Smith pro podcast The MMA Hour. „Teď jsem už na čtvrtých antibiotikách. Nejsem si stoprocentně jistý, kdy se budu moct vrátit."

„Zítra budu teprve začínat s pozvolnou rehabilitací. Mám atrofii, takže je moje levá noha podstatně větší než ta pravá. Budu s tím muset trochu bojovat, takže odhaduji, že se možná vrátím až v únoru, březnu nebo dubnu.“

Anthony Smith Anthony Smith trefuje Jona Jonese | zdroj: Profimedia

Momentální situace by se tak pro Smithe mohla jevit takřka beznadějně, ale i tak se nakonec objevila i dobrá zpráva. Krátce po víkendovém titulovém zápase polotěžké váhy ho totiž kontaktovalo vedení UFC a nabídlo mu zápas proti polskému bojovníkovi Janu Blachowiczovi, jenž ve zmíněném duelu přišel proti Gloveru Teixeirovi o šampionský pás.

„Souboj s Blachowiczem by se mi docela líbil,“ řekl Smith. „UFC mi to nabídlo ten samý večer. Chce znovu bojovat a chce bojovat brzy. A já zase nejsem zraněný úplně šíleně, takže si myslím, že pokud se nám podaří tu infekci vyléčit, tak bych únor úplně nevylučoval. Chtěl jsem odvetu s Rakičem, ale nemyslím si, že chce čekat, což je v pořádku. Takže souboj s Janem Blachowiczem se mi líbí.“

Smith touží po Rakičovi především kvůli tomu, že je to jeho poslední přemožitel. Američanovi tato prohra leží neustále v žaludku a společná odveta pro něj měla být velkým zadostiučiněním. Blachowicz, který ještě do sobotního večera seděl na divizním trůnu, by byl ale pro Američana z praktického hlediska daleko výhodnějším soupeřem.

Kromě odvety s Rakičem je totiž Smithovým cílem také druhý titulový zápas. A k tomu by se výhrou nad Blachowiczem přiblížil pravděpodobně daleko více. Zda k jejich zápasu opravdu dojde se ale dozvíme asi až za pár týdnů, protože dokud nebude Smith stoprocentně zdravý, tak s ním žádný z bojovníků dohodu určitě neuzavře.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články