Smith vyřadil Cruteho nohu mimo provoz a připsal si tak vítězství na TKO

Smith vyřadil Cruteho nohu mimo provoz a připsal si tak vítězství na TKO Anthony Smith zasahuje Jimmyho Cruteho tvrdým lowkickem. | zdroj: Getty Images

Anthony Smith ukázal sílu svých lowkicků a skvěle trefeným kopem si zajistil vítězství.

Hlavní kartu nabitého turnaje UFC 261 zahájil souboj v polotěžké váze mezi americkým zkušeným veteránem a bývalým vyzyvatelem Anthony Smithem a australským ranařem Jimmym Crutem.

Smith před rokem dostal brutální „nakládačku“ od Glovera Teixeiry a poté prohrál i s Aleksandarem Rakicem, čímže se propadl žebříčkem polotěžké váhy, ale výhrou nad Devinem Clarkem se dostal zpět na vítěznou vlnu a proti Jimmymu Crutemu chtěl navázat vítězstvím.

Jimmy Crute bral zápas se Smithem naopak jako velkou příležitost dostat se mezi nejlepší desítku polotěžké divize a chtěl ukázat, co v něm je. Byl proto agresivní od prvního okamžiku a začal Smithe tlačit po oktagonu. Po lowkicku, kterému se ještě Smith stačil vyhnout, jej zahnal k pletivu a zaútočil dobrým roundkickem na střed.

Smith se ale otřepal a začal Cruta školit svým bleskovým jabem. Neustále mu svoji přední rukou narušoval rytmus a trefoval jej do obličeje. Ale Crute nepřestával tlačit a vracel mu to bolestivými lowkicky. Po několika kopech se Smithovo stehno zbarvilo do červena a bylo vidět, že americký bojovník nemůže tyto tvrdé lowkicky snášet do nekonečna.

Smith ale pořád trefoval Crutův obličej a dokonce jej zasáhl i tvrdou zadní na bradu, jenže australský pořízek mu to ihned vrátil i s úroky. Byl to ale Smith, který o chvíli později zasadil rozhodující techniku.

Anthony Smith naznačil jab a vrátil Crutemu jeden z lowkicků, který trefil naprosto skvěle. Tesně nad kolenem totiž zasáhl svým kopem peroneální nerv, který ovládá svaly kolem kotníku a Crutova noha okamžitě vypověděla svoji službu. Australan spadl na zem a Smith se na něj ihned vrhl se svými údery. Jenže Crute se rozhodně nehodlal vzdát a povalil Smithe na zem, kde se mu snažil dávat tvrdé údery. Smith se sice nakonec dokázal postavit, ale jenom proto, aby jej Crute zase dostal na zem, kde už se do konce prvního kola nic nestalo.

Jenže jak se Jimmy Crute zvedal, aby šel do svého rohu, bylo vidět, že jeho levá noha pořád nefunguje jak by měla. Jeho kotník byl jak z gumy a Jimmy se na svoji nohu nemohl postavit. Ani po minutové pauze mezi koly nebyl v pořádku a když se postavil a chtěl jít do boje, jeho kotník se znovu podvrtl. Když to viděl přivolaný lékař, bez diskuzí zápas ukončil. Frustrovaný Jimmy Crute ze zlosti praštil do klece a bylo mu líto, že nemůže v zápase pokračovat.

 

Anthony Smith tak vyhrál na TKO a vyslal zprávu, že ještě rozhodně nehodlá uvolnit své místo v polotěžké divizi jiným, a že se s ním musí stále počítat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články