Královna padla, ať žije královna! Thug Rose šokovala skvělým kopem svět a vzala si zpět svůj titul

Královna padla, ať žije královna! Thug Rose šokovala skvělým kopem svět a vzala si zpět svůj titul zdroj: Profimedia

Rose Namajunas tvrdě knockoutovala favorizovanou Weili Zhang a znovu usedla na trůn slámové váhy.

Hlavnímu předzápasu UFC 261 bylo přezdíváno Studená válka, protože bývalá šampionka slámové divize Rose Namajunas prohlásila, že jí žene kupředu to, že její soupeřka Zhang Weili pochází z Číny a bude to tedy pro ni pomyslný souboj proti komunismu. Samozřejmě si za to vysloužila dost kritiky, ale v hale plné fanoušků bylo slyšet, že má podporu většiny z nich. Číňanka se naopak musel potýkat s nepřejícím bučením.

V posledních momentech před soubojem, kdy už obě bojovnice stály naproti sobě v oktagonu, si Rose neustále opakovala jako nějakou mantru slova: "Jsem nejlepší". Když jí o pár chvil později Weili z druhé strany klece gestikulovala, jestli si ťuknou rukavicemi, zavrtěla nesouhlasně hlavou.

Zápas ale nezačal šílenou přestřelkou, jak by někdo mohl čekat. Rose byla hodně v pohybu, ale neútočila. Weili jí strategicky rozkopávala stehno vnitřním lowkickem, aby ji postupně zpomalila. Po necelé minutě a půl ale přišel šok. Nejlépe ho asi vystihuje fotografie komentátorů.

Reakce komentátorů Reakce komentátorů mluví za vše. | zdroj: Profimedia

A co, že se to vlastně přesně stalo? Namajunas kopla higkick z přední nohy, ale Zhang očekávala, že kop půjde na nohy nebo na střed těla. Noha tedy jako řízená střela prošla mezi jejími rukami a zasáhla hlavu. Číňanka šla bezvládně k zemi, ale během pádu ji vědomí opět naskočila a okamžitě se chtěla bránit. Rose ji však okamžitě zasypala sérií úderů a rozhodčí zápas ukončil.

Weili se hodně zlobila, podle ní šlo o předčasné ukončení. Opravdu hodně se ale motala, takže rozhodně nejde o nějaké kontroverzní rozhodnutí. Pás putoval zpět k Rose Namajunas, která o něj přišla před dvěma lety, když s ní Andrade hodila o zem a Američanka dopadla nešťastně na krk. O rok později však Brazilce porážku oplatila a nyní ukázala, že se s ní na vrcholu divize musí počítat.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články