Jen pro otrlé! Weidmanovi se v zápase stalo strašlivé zranění, které před 8 lety sám způsobil svému soupeři

Jen pro otrlé! Weidmanovi se v zápase stalo strašlivé zranění, které před 8 lety sám způsobil svému soupeři zdroj: Getty Images

Zápas na turnaji UFC 261 mezi Uriahem Hallem a Chrisem Weidmanem měl šílený zvrat a ukázal, že karma je zdarma.

Celý zápas trval jenom několik sekund. Chris Weidman se moc nerozmýšlel a kopl tvrdý lowkick na nohu Uriaha Halla. Ten se zapřel a místo svého stehna mu nastavil horní část holeně, kterou jeho kop vyblokoval. Jenže to Weidmanova holeň nevydržela – zlomila se vejpůl a omotala se kolem Hallovy nohy.

Weidman si toho v prvním okamžiku ani nevšiml a snažil se na zlomenou nohu postavit. To se mu samozřejmě nepodařilo a bývalý šampion spadl na zem. To už si uvědomil co se stalo a ocitl se v agónii. Fanoušci, rozhodčí i Uriah Hall na to jen nevěřícně zírali.

Nejen, že je toto zranění v bojových sportech poměrně výjimečné, ale ještě šílenější je skutečnost, že Weidman před 8 lety naprosto stejným způsobem porazil legendárního Andersona Silvu. Ten tehdy také kopal lowkick, který mu Weidman vyblokoval svojí holení a Silva si zlomil holeň úplně stejně jako teď Weidman. Jediný rozdíl byl ten, že Silva si zlomil levou nohu, zatímco Weidman si polámal pravou nohu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený John Agudelo (@ragin_bull)

Rozhodčí okamžitě zastavil zápas a lékaři naložili Weidmana na nosítka. Ten jen na odjíždějících nosítkách zvedl ruku a druhou si zakrýval slzy, které se v tu chvíli daly více než pochopit.

Uriah Hall byl z takového výsledku také zdrcený. Sice vyhrál, ale určitě nechtěl, aby to bylo takovým způsobem, bez toho, aniž by vůbec vypálil jediný úder a s takovým zraněním svého soupeře.

V pozápasovém rozhovoru shrnul své pocity:

„Nemám nic jiného než respekt pro Chrise Weidmana. Je opravdu jedním z nejlepších. Byl prvním člověkem, který mě porazil, a který mě představil strachu. On byl prvním, kdo porazil Silvu, já jsem byl posledním. Cítím se za něho hrozně. Doufám, že bude v pohodě. Je to temná stránka tohle sportu, který občas bolí. Doufám, že se brzy zotaví a že on i jeho rodina bude v pohodě. Jsi pořád jedním z nejlepších Chrisi.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený WWL MMA (@wwlmma)

Hall také řekl, že až se dá Weidman dohromady, pokud bude chtít, bude mu k dispozici. Weidmanovi se zlomenina s pomocí pár ocelových šroubu určitě zahojí, ale je otázka, jestli se mu bude chtít po takovém zranění ve svých 36 letech ještě pokračovat. Koneckonců i Anderson Silva po své zlomenině už nebyl tím bojovníkem, kterým býval předtím.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články