Britský obr obhájil i popáté v řadě titul v nejtěžší váhové kategorii KSW, šampiona polotěžké divize umlátil na zemi

Britský obr obhájil i popáté v řadě titul v nejtěžší váhové kategorii KSW, šampiona polotěžké divize umlátil na zemi Phil De Fries | zdroj: FOTO: KSW

Philip De Fries stále nekompromisně vládne těžké váze, Narkun si ani neškrtl. 

Titulový zápas těžké váze. Šampion Philip De Fries, který si vyzkoušel i UFC, přišel do KSW jako velká hvězda a hned první zápas, do kterého zde v dubnu 2018 nastoupil, byl titulový. Britský bojovník si v něm skvěle poradil s Michalem Andryszakem a od té doby z trůnu neslezl. Dnes večer tak nastupoval už ke své páté obhajobě.

Tomasz Narkun právě po prohře s De Friesem přešel do polotěžké váhy a udělal nejlépe jak mohl. Hned v prvním zápase vybojoval proti Przemyslawovi Mysialovi po skvělé submisi v prvním kole šampionský pás, který následně svým grapplerským uměním dokázal uhájit. To mu vlilo novou krev do žil a rozhodl se znovu zaútočit i na trofej z nejtěžší divize.

Do zápasu vstoupil aktivněji Narkun, který hrozil nebezpečnými a tvrdými kombinacemi. Tomu De Fries udělal přítrž pevným klinčem a následným takedownem. Na zemi pak britský bojovník svého protivníka skvěle kontroloval a nedovolil mu prakticky nic. S naprostým přehledem zamezil veškerým jeho pokusům o únik a mezi tím zvládl rozdávat údery. Narkuna se mu však ukončit nepodařilo.

Prakticky stejný průběh jsme viděli i v kole druhém. De Fries okamžitě zavelel ke strhu a na zemi během minuty Narkuna naprosto zpacifikoval. De Fries poté na svém oponentovi už jenom ležel a snažil se ho tlouct do vršku hlavy, který jediný zpod jeho obrovského těla koukal. Narkun byl schovaný jako želva v krunýři a pouze doufal, že přežije zbytek kola.

To se mu ale nakonec nepovedlo, protože mu v této poloze docházel kyslík, a nakonec se přeci jen musel odkrýt. De Fries této situace využil naprosto dokonale a okamžitě mu tvrdě a nekompromisně zaútočil na hlavu. V tu chvíli už mezi oba bojovníky vtrhl rozhodčí, který nebohého Poláka z obrovského tlaku vysvobodil. Naprostá dominance a pátá obhajoba Philipa De Friese.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články