Slovenský talent Vojto Barborík zvládl svůj debut v KSW perfektně, svého soupeře uškrtil ve druhém kole

Slovenský talent Vojto Barborík zvládl svůj debut v KSW perfektně, svého soupeře uškrtil ve druhém kole Vojto Barborík | zdroj: Profimedia.cz

Vojto Barborík nedal na turnaji KSW 60 Kryzstofu Klaczekovi moc šancí a oslavil tak první vítězství v polské organizaci.

Pérová váha. Vojto Barborík patří bez diskuze k největším slovenským MMA talentům. Za svojí kariéru zažil jedinou porážku a před dnešním debutem v KSW disponoval sérií deseti výher v řadě. Poslední dvě získal v rámci české organizace Oktagon MMA, kde dokázal oba zahraniční protivníky ukončit pomocí submise už v prvním kole.

I jeho dnešního soupeře, domácího Krzyzstofa Klaczeka si můžete pamatovat z Oktagon MMA, kde se ale zrovna dvakrát nepředvedl. Od Lajoše Kleina schytal v prvním kole kop na hlavu a bylo vymalováno. I tak je to ale velice zkušený bojovník, který prošel několika evropskými organizacemi, kde nabral hodně zkušeností.

Do zápasu vstoupil lépe Klaczek, kterému se poměrně rychle povedl takedown, ze kterého se snažil okamžitě soupeři dostat na záda. To se ale nakonec paradoxně povedlo Barboríkovi, který se skvěle přetočil a okamžitě se snažil soupeře tlouct do hlavy. Klaczek se sice dokázal na chvíli uvolnit, ale po chvilce převalování už měl opět slovenského bojovníka na zádech a po jednom z úderů začal navíc silně krvácet z nosu. I tak ale nakonec dokázal tento tlak přežít a těsně před koncem kola se ještě dostal navrch, odkud rozdal oponentovi několik tvrdých loktů.

Druhé kolo zahájil Klaczek opět takedownem, ale znovu z této situace nakonec těžil více Barborík, který na zemi předváděl skvělou mrštnost a nedovolil protivníkovi vůbec nic. Naopak se mu už potřetí zvládl dostat na záda, kde už dokonale využil situace. Klaczekovi v sedě obtočil ruku kolem krku a zaklonil se dozadu. Polákovi nezbylo nic jiného než odklepat. Parádní výkon slovenského borce!

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články