Král je mrtev, ať žije král. Bantamová váha KSW má po šílené přestřelce nového šampiona

Král je mrtev, ať žije král. Bantamová váha KSW má po šílené přestřelce nového šampiona Sebastian Przybysz | zdroj: Getty Images

Sebastian Przybyzs předvedl neskutečně tuhý kořínek. Antunu Racicovi připravil první porážku v KSW a obral ho o šampionský pás.

Titulový zápas v bantamové váze. Šampion Antun Racic dnes večer nastoupil ke své druhé obhajobě. Zkušený chorvatský bojovník před tímto večerem v KSW ještě neochutnal porážku a do klece přicházel se sedmi výhrami v řadě. I proto byl do dnešního zápasu nasazený jako jasný favorit, který by především na zemi neměl mít žádné problémy.

Domácí vyzyvatel Sebastian Przybysz nešel úplně do neznáma, protože se s Rakicem už jednou v rámci polské organizace potkal a prohrál s ním celkem jednoznačně na body. Polský bojovník měl tak pro dnešní zápas dvojnásobnou motivaci. Od posledního setkání navíc tento excelentní striker neprohrál a hodlal si svou formu ze tří po sobě jdoucích výher přenést i sem.

Racic hned od začátku zápasu zabral střed klece, kde se soustředil především na obranu a první minutu odrážel jeden útok za druhým. Poté už se sám odhodlal k několika úderům a ukázal, že umí bojovat i v postoji a že jeho rány dokážou pěkně štípnout. Przybysz se nechtěl nechat rozhodit a soustředil se především na svoje kombinace úderů a kopů, ale proti rychlejšímu protivníkovi často míjel.

Ve druhém kole zapracoval Przybysz na přesnosti, ale skoro každý jeho výpad se setkal s velice nepříjemným kontrem. Postupně ale přeci jen začal být tím lepším a bylo evidentní, že Racic začal lehce zpomalovat a spíše se snažil vyhýbat. Chorvat se dlouho držel v postoji, ale v posledních deseti vteřinách se nakonec pokusil o takedown, který se mu povedl excelentně. Víc už nicméně nestihl.

Ve třetí části se spustila hodně slušná divočina. Przybysz začal čím dal více potvrzovat svoje strikerské kvality, což vyústilo v hodně tvrdou kombinaci úderů na hlavu, která s jeho oponentem viditelně otřásla. Racic se však dokázal vyhrabat z nejhoršího a málem zvrátil celý zápas. Jedním z kontrů totiž trefil Przybsze takovým způsobem, že Polák upadl na kolena a chvíli to vypadalo, že je o vítězi rozhodnuto. 

Ani Prybysz se ale nevzdal. Naopak se zvedl, oklepal se a znovu zavelel do ostrého útoku a zkusil svého soupeře sestřelit kolenem. Racic v tu chvíli vytušil, že je pro něj postoj příliš nebezpečný a přešel do dalšího úspěšného strhu, kde se poprvé situace uklidnila. Na zemi se totiž snažil zápas především kontrolovat a i když si oba borci, kteří byli řádně zkrvavení, rozdali pár úderů, tak duel přerušil závěrečný gong.

Čtvrté kolo se vrátilo opět na nohy na nohy. Racic se sice po minutě pokusil o další takedown, ale tentokráte mu nevyšel. Przybysz této situace využil a přidával jeden úder za druhým a postupně pro sebe získával další část duelu. Chorvat sice stále hrozil protiútoky, ale Polák si šel za svým. Jeho rány pěstí nacházely cíl a v poslední minutě navíc trefil protivníka kolenem přímo do obličeje. Ani to však tento šílený zápas neukončilo a oba dva zakrvácení bojovníci se vydali do svých rohů.

Když Racic vstupoval do pátého kola, tak už tušil, že aby vyhrál, bude muset urvat zápas před limitem. Proto vše vsadil na jednu kartu a vrhl se do útoku hlava nehlava, což pro něj ale znamenalo začátek konce. Przybysz totiž velice překvapivě předvedl dva úspěšné takedowny a po druhém strhu začal duel kontrolovat. To se mu dařilo takovým způsobem, že se ke konci pokusil i o škrcení. To sice už nedotáhl do zdárného finiše, ale už v tu chvíli bylo jasné, že je Przybysz novým šampionem bantamové váhy KSW. Neskutečný zápas a zasloužené vítězství domácího borce.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články