Chorvatský zabiják Racic v KSW ještě nenašel přemožitele a o víkendu ho čeká už druhá obhajoba titulu

Chorvatský zabiják Racic v KSW ještě nenašel přemožitele a o víkendu ho čeká už druhá obhajoba titulu Antun Racic | zdroj: Profimedia

Antun Racic vládne v polské organizaci bantamové váze a na víkendovém turnaji KSW 59 ho čeká další obhajoba.

Už za necelé dva dny odstartuje v Polsku velký turnaj KSW 59 na kterém se dočkáme také jednoho titulového zápasu. V rámci bantamové váhy si to rozdá chorvatský šampion Antun „Killer" Racic s domácím vyzyvatelem Sebastianem Przybyszem.

Racic patří k nejzkušenějším bojovníkům, které KSW nabízí. Ve 30 letech už má odbojovaných 33 zápasů, ze kterých získal 25 vítězství. Během své kariéry kromě domácích chorvatských organizací zavítal také do kvalitní ruské organizace M-1 Global, kde ale na nejvyšší příčky nikdy nedosáhl.

To se mu podařilo až v KSW. Zde momentálně drží 7 vítězství bez jediné porážky a i proto ho pozítří bude čekat už druhá obhajoba. Racic platí za skvělého grapplera a především před vstupem do polské organizace posbíral více jak polovinou výher díky submisím. Ty se mu v poslední době už tolik nedaří, ale stále vyniká skvělou schopností vykouzlit takedown skoro z každé situace a poté soupeře na zemi nekompromisně kontrolovat.

Stejným způsobem už jednou porazil i svého nadcházejícího oponenta, nad kterým v prosinci roku 2018 získal po dominantním výkonu jasné vítězství na body. I tak Racic tuší, že bude tento zápas s Przybyszem obtížnější a pro dosažení dalšího vítězství bude muset trochu více zariskovat. O tom, že titul obhájí ale nepochybuje.

„Jsem připravený obhájit titul i podruhé,“ řekl Racic v promo videu KSW. „Jsem připraven jít i do většího rizika. Budu se snažit ukázat více. Očekávám totiž lepšího Sebastiana než naposledy. Ale každý, kdo si myslí, že pro něj bude snadné sebrat mi pás, se mýlí.“

Przybysz, který nemá rozhodně tolik zkušeností, bude sázet především na postoj a na to, že Racice sestřelí. V KSW totiž platí za skvělého strikera, který jde neustále tvrdě do útoku a své protivníky zasypává údery. Primární pro něj v blížícím se duelu bude, aby ho soupeř nedostal na zem. V tomto ohledu si nezapomněl do Racice trochu rýpnout.

„Nebude to snadný boj. Antuna respektuji, ale chci získat ten pás a chci vyhrát,“ řekl pro KSW Prybysz . „Musím být chytrý, protože Antun by mě mohl překvapit něčím novým. Někdo by mu ale před jeho přezdívku „Killer“ měl přidat slovo "Party,“ protože pokaždé když vstoupí do klece, tak všichni před televizí usnou. Je zabijákem zábavy, a to musím eliminovat,“ narážel Przybysz na bojový styl Racice, který v KSW vyhrál vždy "jen" na body a pořád ještě čeká na vítězství před limitem.

Jak tento zápas dopadne se dozvíme už v sobotu. Celý turnaj odstartuje v 8 hodin večer a za poplatek 10 euro (zhruba 260 korun) ho můžete sledovat v rámci PPV na serveru kswtv.com. Pokud by vám tento zápas z nějakého důvodu utekl, tak nezoufejte. Ještě ten samý den si budete moct přečíst na naších stránkách reportáž. 

Zdroje:  KSW

Nejnovější články