Nabitý turnaj KSW 59 nabídne souboj obrů i titulový zápas

Nabitý turnaj KSW 59 nabídne souboj obrů i titulový zápas zdroj: Getty Images

Velký turnaj polské organizace KSW už je za dveřmi a my jsme se podívali na zoubek několika zápasům.

Březen se nám za chvíli přesune do své druhé poloviny, což znamená, že se také blíží velká akce jedné z největších evropských organizací, kterou je polská KSW. Turnaj s číslovkou 59 a podtitulem „Bojový kód“ se uskuteční už za týden a půl (20. března) a proto se pojďme podívat na čtyři nejvýše posazené zápasy z hlavní karty.

Mariusz Pudzianowski (13-7) vs. Serigne Ousmane Dia (2-0)

Hlavní zápas večera v supertěžké váze a bitva obrů. Polák Pudzianowski (118 kg) je bývalým několikanásobným nejsilnějším mužem světa, jenž se od roku 2009 věnuje MMA. Tento miláček domácích fanoušků sází především na svou sílu, kterou má enormní. Ze 13 výher má hned 8 KO a patří k největším zabijákům, které může KSW nabídnout.

Ousmane Dia, který váží neuvěřitelných 140 kg a je známý také pod přezdívkou „Bombardier,“ je považovaný za nejlepšího senegalského wrestlera všech dob. V MMA má zatím odbojované pouhé dva zápasy, ale oba soupeře zvládl vyřídit drtivými údery a následným TKO už v prvním kole. Jeho nejdelší duel trval pouhou minutu a dvanáct vteřin.

Antun Racic (25-8-1) vs. Sebastian Przybysz (7-2)

Co-main fight a titulový zápas v bantamové váze. Šampion Antun Racic nastupuje ke své druhé obhajobě a stále čeká na prvního přemožitele. Od vstupu do KSW totiž tento chorvatský bojovník ještě neochutnal porážku a momentálně drží šest vítězství v řadě. Tento skvělý grappler vyniká především neskutečnou ohebností a na své soupeře vyvíjí neustálý tlak díky čemuž je málokdy k něčemu pustí.

Domácí vyzyvatel Przybysz nejde do neznáma. Na Racice už narazil v prosinci 2018 a přesto, že zvládl ubránit jeho skvělou zem, tak nakonec prohrál na body. Od té doby tento skvělý postojář už neprohrál a do tohoto zápasu nastoupí se sérií tří vítězství z nichž hned ve dvou dominoval pomocí TKO. Je téměř jisté, že po knockautu půjde i v tomto duelu.

Jason Radcliffe (16-7) vs. Damian Janikowski (5-3)

Střední váha. Angličan Radcliffe má mnohaleté zkušenosti a eviduje také jeden zápas v americkém Bellatoru, který ovšem prohrál po rychlé submisi. Jedná se především o skvělého postojáře, který sází na rychlé a silné údery. O tom svědčí také to, že hned dvanáct vítězství dokázal urvat v prvních dvou minutách zápasu.

Polák Janikowski je bronzový olympijský medailista v řecko-římském zápase a s pár soupeři už zvládl slušně zamést. V kleci však platí také za nebezpečného strikera, který jde po hlavě do každého souboje a umí vypustit pěkně jedovaté rány. Občas se mu tento riskantní styl sice vymstí, ale v počtu TKO mluví skóre stále v jeho prospěch.

Darko Stosic (13-4) vs. Michal Wlodarek (8-2)

Srbský debutant Stosic přichází do KSW rovnou z UFC. V nejslavnější americké organizaci sice dokázal hned v prvním zápase utlouct po třech minutách Jeremyho Kimballa, ale poté třikrát prohrál na body a nedostal novou smlouvu. I tak má tento bojovník stále co nabídnout, protože hned osm výher získal díky KO/TKO a před nástupem do UFC evidoval jednu jedinou porážku.

Domácí bojovník Wlodarek si v roce 2016 dal po prvních dvou prohrách v kariéře od MMA tříletou pauzu, která mu evidentně dost prospěla. V prosinci 2019 totiž Srdjanu Marovicovi nedal absolutně žádnou šanci a tvrdým KO ho sestřelil už po 34 vteřinách. Od té doby sice opět nebojoval, ale jeho poslední duel byl důkazem, že mu delší přestávky vůbec nevadí a umí se vrátit jako stroj na zabíjení.

Další zápasy z hlavní karty:

Krystian Kaszubowski (9-1) vs. Michal Pietrzak (9-4) – welterová váha

Lukasz Rajewski (10-6) vs. Konrad Dyrschka (11-1) – lehká váha

Adrian Bartosinski (9-0) vs. Leonel Padilla (8-1) – welterová váha

Sebastian Rajewski (9-6) vs. Savo Lazic (10-5) – lehká váha

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články