Polská organizace KSW chystá souboj nejsilnějšího muže světa se senegalským postrachem

Polská organizace KSW chystá souboj nejsilnějšího muže světa se senegalským postrachem Mariusz Pudzianowski | zdroj: Profimedia

V Polsku se v březnu v rámci MMA organizace KSW střetnou dva opravdoví giganti.

Jedna z největších evropských MMA organizací, polská KSW, chystá pro fanoušky opravdovou lahůdku. Podle posledních informací se letos na jaře pod hlavičkou organizace uskuteční bitva opravdových obrů. Proti sobě by totiž měli nastoupit Mariusz Pudzianowski a Serigne Ousmane Dia.

Pudzianowski se doma i ve světě proslavil ještě před svou kariérou ve smíšených bojových uměních. Jedná se totiž o pětinásobného vítěze soutěže o nejsilnějšího muže na světě. V té závodníci zvedají a tahají neskutečně těžká závaží, která občas i několikanásobně překračují jejich vlastní váhu.

Není proto divu, že Pudzianowski, který je vysoký 186 centimetrů, v tu dobu vážil 142 kilogramů. Nemusíme ani podotýkat, že většina z hmotnosti byla svalovina. Když v roce 2009 nastoupil do MMA, musel na své váze zapracovat, což se mu také celkem rychle podařilo, ale i tak si stále udržuje normu okolo 120 kg.

V KSW už skončilo plno soupeřů po jeho tvrdých úderech na zemi. Dosvědčí vám to i statistiky. Pudzianowski ze 13 vítězství hned 8 soupeřů ukončil pomocí TKO nebo KO před časovým limitem. I proto zde patří k největším hvězdám v nejtěžší váhové kategorii a domácí fanoušci na něj nedají dopustit.

Jeho soupeř Serigne Ousmane Dia, který je přezdívaný „Bombarider“ tíhnul k bojům už v mladším věku. V domovském Senegalu se zúčastňoval takzvaných mbapattů (tradičních zápasů pořádaných v místních vesnicích a okresech) a údajně porážel kohokoliv, koho proti němu postavili. Tím si vytvořil pověst velkého bojovníka, který budí postrach po celém širokém okolí.

I proto se Dia velice brzy začal věnovat profesionálnímu zápasení a dokázal dvakrát vyhrát největší wrestlerskou senegalskou soutěž „King of the Arena.“ Ta je poměrně oblíbená mezi MMA agenty, kteří už z ní získali několik velice horkých želízek (jedním z nich je také Reug Reug působící v organizaci ONE Championship).

A své uplatnění v MMA nakonec našel i tento 190 centimetrů měřící a 140 kilogramů vážící pořízek. Dia se zatím ukázal ve dvou zápasech (ve Švýcarsku a v Anglii) a oba soupeře vyřídil v prvním kole. Dohromady mu na to navíc stačily pouhé 2 minuty a 11 sekund, což je samo o sobě poměrně dechberoucí.

KSW už začala ve velkém vyrábět propagační plakáty na kterých rudým písmem svítí datum 20. března 2021 a samotnému souboji se snaží vytvořit velké promo. Vypadá to tedy, že se máme opravdu na co těšit a toto datum by nemělo chybět v kalendáři žádného fanouška MMA.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články