Americký obr Rothwell pokazil St. Preuxovi premiéru v těžké váze

Americký obr Rothwell pokazil St. Preuxovi premiéru v těžké váze Ben Rothwell | zdroj: Profimedia

Ben Rothwell připravil Ovince St. Preux o veškerou energii a slaví těsné vítězství.

Těžká váha. Pro Ovince St. Preux byl dnešní zápas v nejvyšší hmotnostní divizi premiérou. Do teď se pohyboval v polotěžké třídě, kde dokonce bojoval o titul s Jonem Jonesem, kterému odolával celých pět kol. Na výhru to ale nestačilo. St. Preux, který je především excelentním zemařem (spoléhá především na Von Fluke choke), se s váhou vždy pohyboval na horní hranici a po nestabilních výsledcích se rozhodl vyzkoušet něco nového.

A hned na začátek dostal křest ohněm, protože Ben Rothwell patři k nejzkušenějším veteránům, které těžká váha v UFC nabízí. V organizaci se pohybuje už od roku 2008 a o absolutní vrchol přišel pouze vinnou zranění a především dopingu. A také díky prohře s dos Santosem. Jinak se jedná o skvělého univerzála, kterému není cizí žádná technika. Dokáže rozdávat neskutečně tvrdé rány, ale není mu cizí ani zem a i přes jeho vyšší váhu (120 kg) dokáže poměrně obratně dostat své soupeře do tvrdé kravaty.

St. Preux zahájil duel svým klasickým kopem, ale pak přešel do velké defenzivy a začal být hodně opatrný. Po oktagonu opisoval svým pohybem kružnici a kontroloval každý Rothwellův pohyb. Tomu se ale nakonec  St. Preuxe několikrát podařilo natlačit na pletivo a při posledním pokusu ho také donutil pokleknout na zem. Tam ho okamžitě zalehl celou svoji vahou a pokusil se o škrcení, ale neúspěšně.

Druhé kolo probíhalo v podobném stylu. St. Preux stále kroužil a občas se pokusil o high kick. Rothwell ze středu několikrát zaútočil a rozjel hodně tvrdou kombinaci úderů na hlavu a donutil několikrát svého soupeře ke klinči. St. Preuxovi také nic jiného nezbývalo, valilo se na něj 120 kilo živé váhy, několikrát tvrdě inkasoval a ztěžka dýchal. O to překvapivěji se dokázal ke konci prostřední částí prosadit v jednom z kontrů a málem levým hákem Rothwella poslal k zemi. To se mu však dokončit nepodařilo.

Ve třetím kole už St. Preux tušil, že tento souboj na body neutáhne a více se otevřel, čehož Rothwell využil k několika kolenům na hlavu, ale zároveň také schytal pár dalších dobrých kontrů. I tak čím dal tím víc rozhodovala váha a Rothwell tlačil St. Preuxe, který toho měl evidentně plné zuby, vší silou na pletivo. Až poslední minuta přinesla změnu, protože se St. Preux dokázal uvolnit a ještě z posledních sil zaútočil. Rozdal několik úderů a zdálo se, že Rothwellem i trochu otřásl, ale na zvrácení výsledku už bylo pozdě. Tato bitva šla těsně na body za americkým obrem.

Vítěz: Ben Rothwell - na body (28-29, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články