Simon dominoval v takedownech a Borga těsně přetlačil na body

Simon dominoval v takedownech a Borga těsně přetlačil na body Ricky Simon | zdroj: Profimedia

Ricky Simon si skvělým wrestlingem došel pro těsné vítězství nad Rayem Borgem

Bantamová váha. Ray Borg sice hned při premiéře v UFC před šesti lety prohrál s Dustinem Ortizem, ale poté začal útočit na vysoké příčky. Zastavil ho až Demetrious Johnson, který ho pokořil v titulovém zápase muší váhy neskutečným flying armbarem a po následném přestupu do „bantamu“ navíc podlehl na body Caseymu Kenneymu. Po těchto nepříjemných porážkách se ale zvedl a přidal dvě výhry v řadě se kterými také dnes večer vstupoval do klece.

Ricky Simon se do UFC dostal skrz Dana Whites Contender a hned stačil posbírat tři vítězství za sebou. Pak ovšem narazil na velezkušené borce a tvrdě narazil. Urijah Faber ho utloukl za pouhých 45 vteřin a Rob Font ho bez problému přetlačil na body. Dnes měl Simon šanci tuto nepříznivou statistiku zvrátit.

A Simon začal tento duel rozhodně aktivněji. Hned od začátku se pokusil o několik kombinací a po minutě se mu povedl takedown. Na zemi se ale zase tolik nedělo a Borg se po krátké přetahované dokázal zvednout. V postoji se navíc slušně probral a trefil několik dobrých úderů na spodek. Simon tento rozjezd zastavil dalším úspěšným strhem, ale do konce kola už moc dalších věcí nestihl.

Druhá runda působila trochu jako přes kopírák. Borg byl oproti první části o něco málo živější, ale stále působil dost ospalým dojmem, zatímco aktivní Simon se neustále o něco pokoušel, což vyústilo v další povedený takedown. Borg se na zemi ale znovu zvládl ubránit a vrátil se do postoje a ke konci také několikrát pořádně zaútočil a předvedl několik tvrdých úderů na hlavu , které Simonem trochu otřásly.

Borg vycítil šanci a stejným způsobem vlétl i do třetího kola. Posílal jednu tvrdou ránu za druhou a několikrát přesně trefil svůj cíl. Pak ale opět nezvládl obranu takedownu a poněkolikáté skončil na zemi. Tam se ale znovu dokázal ubránit a snažil se především co nejrychleji dostat zpátky na nohy. To se mu nakonec podařilo a v boxu opět dominoval, čímž uzavřel závěrečnou část tohoto zápasu.

Borg sice začal být v postoji od půlky duelu aktivnějším, ale na body to nakonec nestačilo a díky split decision si těsné vítězství připsal Simon.

Vítěz: Ricky Simon - na body (28-29, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články