Ziolkowski je stále šampionem KSW. Svého protivníka donutil ve druhém kole odklepat

Ziolkowski je stále šampionem KSW. Svého protivníka donutil ve druhém kole odklepat Marian Ziolkowski | zdroj: Getty Images

Marian Ziolkowski submisí ve druhém kole potvrdil, že je stále králem lehké váhy KSW.

Titulový zápas v lehké váze. Šampion Marian Ziolkowski patří v Polsku k nejoblíbenějším bojovníkům působících v KSW. Sympatie fanoušků si získal především díky skvělému postoji a agresivnímu stylu. To předvedl také v posledním zápase, kde proti Romanu Szymanskimu neustále útočil a nakonec ho ve čtvrtém kole poslal k zemi tvrdým kopem na játra. Nyní ho tak čekala první obhajoba.

Maciej Kazieczko má za sebou v profesionálním MMA teprve osm zápasů, ve kterých už ale dokázal přesvědčit experty i fanoušky, že patřím k velice nadějným prospektům. Do klece chodí s mottem zabij nebo budeš zabit a většina soupeřů, které porazil, mu bylo schopno vzdorovat pouze jedno kolo. Po čtyřech výhrách v řadě se tak dočkal pozice vyzyvatele.

Po velice opatrném začátku se jako první osmělil Ziolkowski, který vyslal několik nepříjemných calf kicků a postupně se také snažil o kombinaci, jenž ale byla velice nepřesná. Celé první kolo jsme jinak sledovali především velice opatrný zápas, kdy ani jeden z borců nechtěl udělat žádnou chybu, protože si oba byli moc dobře vědomi, co je ve hře.

Druhé kolo naštěstí začalo v úplně jiném tempu. Kazieczko se od začátku snažil útočit svými údery a jeho protivník se mu snažil odpovědět stejným způsobem. Ziolkowski se navíc jedním z úderu trefil opravdu tvrdě a poslal Kazieczka dokonce k zemi. Ten se ale zvládl otřepat a poměrně rychle se také vrátil na nohy. Ziolkowski na něj ale neustále dorážel a jedním z pravých háku ho opět sestřelil. V tu chvíli už byl Kazieczko hodně rozhozený, čehož Ziolkowski dokonale využil. Svému oponentovi se dostal na záda a pomocí rear-naked choku ho donutil odklepat. Krásná submise od staronového šampiona.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články