Usman brutálně knockoutoval Masvidala a ukázal, kdo je opravdovým pánem welterové divize UFC

Usman brutálně knockoutoval Masvidala a ukázal, kdo je opravdovým pánem welterové divize UFC Kamaru Usman knockoutoval Jorgeho Masvidala ve druhém kole. | zdroj: Getty Images

Vyhrocený zápas ovládl staronový šampion Kamaru Usman, který ukázkovým KO obhájil svůj pás.

Posledním titulovým zápasem na UFC 261 byl zápas mezi dvěma velkými rivaly, šampionem welterové váhy Kamaru „The Nigerian Nightmare“ Usmanem a vyzyvatelem Jorge „Gamebred“ Masvidalem.

Šlo o odvetu, kdy minulé léto vyhrál první zápas s přehledem na body Usman, jenomže Masvidal zaskakoval na poslední chvíli, a tak měl na přípravu a shazování váhy jen 6 dní. Teď tedy dostal spoustu času na přípravu a sliboval, že šampiona zbaví jeho titulu.

Masvidal začal agresivně a trefoval Usmana svými lowkicky. Šampion jej na oplátku vychytal zadním direktem na bradu, který však Masvidal „sežral“ bez větších potíží. Usman měl skvělý pohyb a dařilo se mu zasahovat Masvidala svým jabem na střed. V jednu chvíli šli oba do přestřelky a Masvidal se snažil o koleno, jenže to mu Usman nedovolil a chytil jej do bodylocku, načež s ním práskl o zem. Tam do Masvidala začal mlátit údery a lokty, zatímco ten mu to znepříjemňoval sám svými lokty ze spodku guardu.

„Gamebred“ se dokázal přesunout ke kleci, odkud se za chvíli postavil. V postoji ale Usman znovu dominoval. Zasáhl Masvidala rychlým zadím direktem i jabem. Masvidal mezitím vsázel především na své lowkicky a jednou dokonce přidal Usmanovi i naskočené koleno na hlavu. Tím skončilo první kolo ve prospěch šampiona.

Ve druhém kole Masvidal pokračoval svými lowkicky, kterými se mu docela dařilo trefovat Usmanovu levou nohu. Jenže šampion se nechtěl nechat okopávat. Před zápasem Masvidalovi slíbil, že jej tentokrát ukončí a jak řekl, tak i udělal. Prvním zadním capákem jen těsně minul Masvidalovu bradu a vysloužil si od něj výsměch. Jenže jen o pár okamžiků později trefil dlouhým zadním direktem Masvidala naprosto přesně a poslal jej tvrdě na zem. Tam mu rozdal ještě pár kladiv svými pěstmi, po kterých ho rozhodčí odtrhl a zápas ukončil. Jednalo se tak o první KO, resp. TKO v Masvidalově kariéře.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Laila Ijeoma (@lailaijeoma)

Ačkoliv před zápasem panovala mezi Usmanem a Masvidalem velká rivalita, po zápase se objali a Jorge Masvidal staronovému šampionovi pogratuloval. Také Usman poděkoval svému soupeři, že jej donutil trénovat ještě tvrději a udělal z něj lepšího bojovníka. A v tom měl Kamaru Usman pravdu.

Ukázal totiž, že i přestože už dlouho dominuje welterové divizi, nepřestává se zlepšovat a je každým zápasem více nebezpečnější. Svoji váhovou kategorii v podstatě vyčistil a je tak těžké mu sehnat adekvátní soupeře.

Dalším v řadě a možná také posledním, který by Usmana mohl porazit, bude Colby Covington, který s Usmanem sice před rokem a půl prohrál v 5. kole na TKO, ale jako jediný dokázal Usmanovi pořádně zatopit a jejich památná bitva byla velice vyrovnaná.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články