„Kyrgyzská střela“ znovu ukázala, že nemá v oktagonu konkurenci a svoji soupeřku „ukřižovala“ ve druhém kole

„Kyrgyzská střela“ znovu ukázala, že nemá v oktagonu konkurenci a svoji soupeřku „ukřižovala“ ve druhém kole zdroj: Getty Images

Valentina Shevchenko na turnaji UFC 261 potvrdila svoji dominanci a Jessicu Andrade naprosto přejela.

Titulový zápas o trůn ženské muší váhy s přehledem ovládla Valentina Shevchenko, která své soupeřce Jessice Andrade nedala moc šancí a byla lepší od začátku až do konce.

Obě bojovnice se ze začátku testovaly, ale Andrade po chvíli vypálila kombinaci úderů, kterou ale šampionku neohrozila. Ta naopak vypálila svoji levou zadní, kterou svou vyzývatelku zasáhla. Následně si Valentina krásně počkala na lowkick od Andrade a chytila ji do bodylocku odkud ji vzala na zem. Andrade je ale silná a hned se zvládla zpátky postavit a za chvíli se vymanila i z šampiončina sevření.

V postoji Valentina rozdala své soupeřce několik tvrdých úderů, ale Andrade vzala zápas do klinče, ve kterém na chvíli dominovala. Ale jenom do té doby, než ji Shevchenko znovu vzala na zem. Tam se šampionka pokusila o škrcení, ale neměla jej nasazeno správně a Andrade nepanikařila. Po chvíli to Valentina vzdala a soustředila se na kontrolu pozice a své údery. Jessica se znovu zvládla postavit, ale jen proto, aby ji Valentina znovu povalila na zem.

Ve druhém kole došlo na hezkou výměnu háků, po které šla Andrade opět do klinče a snažila se vzít Shevchenko k zemi. Ale to se jí nevyplatilo, protože Valentina se ubránila a naopak Jessicu chytila a zahodila na zem, kde na ní chvíli pracovala svými údery.

Jessica se znovu dokázala postavit, ale od Valentiny přišlo znovu zamítnutí v podobě dalšího takedownu. Tentokrát se ale dostala do krucifixu a svými krátkými lokty začala Jessicu ničit. Netrvalo dlouho a otevřela jí tržnou ránu na čele a o pár chvil později si vynutila ukončení zápasu u rozhodčího.

Valentina tak znovu ukázala, že ve své váhové divizi nemá konkurenci a už dávno není jenom skvělou postojářkou, ale je komplexní MMA bojovnicí.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články