Anthony Smith si potřeboval znovu připomenout chuť vítězství. Teď chce zpět mezi nejlepší v polotěžké divizi

Anthony Smith si potřeboval znovu připomenout chuť vítězství. Teď chce zpět mezi nejlepší v polotěžké divizi Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Anthony Smith si o víkendu konečně připsal výhru a znovu si začíná věřit.

 

Vypadalo to, že si polotěžká váha UFC našla svého otloukánka. Do posledního listopadového víkendu by se tak dal označit Anthony Smith, který v předposledních dvou zápasech dostal nepříjemné bití a vypadalo to, že je jeho kariéra kompletně za zenitem. Nakonec ale dostal na hlavní zápas na turnaji UFC Vegas 15 a vše se v dobré obrátilo.

Tento víkend se Smith vzepřel a ukázal, že se s ním rozhodně musí do budoucna počítat. Devinovi Clarkovi dovolil pouze půl kola, pak předvedl skvělé BJJ a „nebohého“ soupeře vzal do trianglu, kterým ho donutil odklepat. Skvělá práce a zasloužené ocenění za výkon večera.

„Zapomněl jsem, jaké je to vyhrávat,“ řekl Smith na pozápasové tiskové konferenci. „A to si pamatuji, jak jsem prohrál jako amatér v roce 2006. Myslím, že na sebe nakládám hodně těžká břemena. Nevím. Byl to bláznivý rok a bolí to ještě víc, když prohrajete s někým, o kom si myslíte, že na něj máte.“

Smith měl opravdu těžký rok. Bitka ve vlastním domě se zfetovaným zlodějem, totální nářez od Glovera Teixeiry i naprosto okopaná noha od Aleksandara Rakice. To nebyly žádné hezké vzpomínky a už i vedení si všímalo, že něco není v pořádku.

Anthony Smith - Devin Clark Anthony Smith - Devin Clark | zdroj: Profimedia

I proto se zakousl a předvedl, že je stále platným členem druhé nejtěžší váhové katogerie UFC. Přesto si je vědom toho, že nad ním visel pověstný "Damoklův meč" a pokud by se stalo cokoliv jiného, jeho kariéra by byla v organizaci pěkně nahnutá.

„Dnes jsem se soustředil hlavně na to, abych si připomněl, jaké je to vítězit. Jít tam a ukázat vše, co umím. Vím, čeho jsem schopen a co můžu udělat. Vím, jak vypadal můj poslední rok. Devinovi Clarkovi jsem udělal, co jsem musel. Neříkám, že nejsem s touto výhrou spokojen, ale pokud by se stalo cokoliv jiného, tak jsem ztracený. Teď jsem sice dole v žebříčku, ale můžu se stále dostat k těm nejlepším chlapům, a to také udělám.“

Doufejme, že toto přání Anthonymu vyjde, protože když má svůj den, tak je na jeho zápasy radost pohledět a pořád patří k těm nejatraktivnějším bojovníkům z celé polotěžké váhy UFC. Snad se na příští zápas vyspí stejně dobře jako se vyspal na Clarka.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články