Smith je zpátky, stačilo mu bojovat půl kola, pak svého soupeře uškrtil

Smith je zpátky, stačilo mu bojovat půl kola, pak svého soupeře uškrtil Anthony Smith - Devin Clark | zdroj: Profimedia

Anthony Smith předvedl na turnaji UFC Vegas 15 skvělé BJJ a Devina Clarka si povodil za dvě a půl minuty.

Polotěžká váha a hlavní zápas večera místo souboje Blaydes vs. Clark. Anthony Smith si v tomto roce do dnešního večera připsal pouze dvě nepříjemné prohry. Nejdříve dostal nářez od Glovera Teixeiry a poté mu rozkopal nohu Aleksandar Rakic, takže už ho hodně lidí začalo odepisovat. Pro dnešní duel měl tedy cíl jasný, připsat si alespoň jednu letošní výhru a ukázat, že ze starých časů, kdy exceloval, ještě všechno nezapomněl.

Devin Clark patří v druhé nejtěžší váhové kategorii mezi lehce nadprůměrné bojovníky. Vítězství sbírat umí, ale při šanci posunout se výše pokaždé vyhořel na nějakém lepším jménu (Aleksandar Rakic, Jan Blachowicz). Do dnešního zápasu přesto nastupoval se šňůrou dvou výher a rozhodně na tomto čísle nechtěl končit.

A Clark do toho vlétnul opravdu po hlavě a a po úderu svého soupeře okamžitě svázal a natlačil k pletivu. Smith se ovšem jen tak nenechal a nevýhodnou situaci přetavil v úspěšný takedown. Na zemi Clarka zamkl do body locku a z boku svého soupeře skvěle kontroloval. Získal tak plno času přemýšlet nad tím, co dál.

Clark se sice snažil bránit seč mohl a dokázal se se Smithem na zemi otočit o třistašedesát stupňů, ale z těla ho nesundal. Nakonec se přeci jen uvolnil a už to vypadalo, že se postaví, ale v tu chvíli ho Smith obejmul spodními končetinami a levou nohu mu během chvíle zasekl za krkem. Krásný triangle choke a především účinný. Clark sice ještě pár vteřin bojoval, ale Smith mu nohy kolem krku utahoval takovým způsobem, že mu nezbylo nic jiného, než odklepat.

View this post on Instagram

A post shared by UFC Center (@ufccenter)

"Problém je, že normálně si řekneš, že se dostaneš na vrchol, budeš bojovat o titul a všechno bude v pohodě," řekl Anthony Smith v pozápasovém rozhovoru s Paulem Felderem. "Ale takhle můj život nevypadá. Ja si chci vše dělat těžké. Ale rozhodně nikam neodcházím, na to vemte jed."

Vítěz: Anthony Smith - 1. kolo 2:34 - submise (triangle choke)


Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články