„Musím učinit velká rozhodnutí ve své kariéře,“ prohlásil zdrcený Anthony Smith, kterému po dvou prohrách začíná ujíždět vlak

„Musím učinit velká rozhodnutí ve své kariéře,“ prohlásil zdrcený Anthony Smith, kterému po dvou prohrách začíná ujíždět vlak Anthony Smith | zdroj: Profimedia

V roce 2018 ukončil tři soupeře před limitem a neohroženě mířil za titulem. Teď ale Anthony Smith dostal dva výprasky za sebou a ví, že musí něco změnit.

Anthony Smith včera utrpěl další hořkou porážku a musí přehodnotit své plány do budoucna. Pouhé tři měsíce po brutálním výprasku a TKO od Glovera Teixeiry, nastoupil proti Alexandaru Rakičovi a prohrál po třech kolech na body. Bývalý titulový vyzyvatel pomalu ztrácí svůj hype a je jen stínem zabijáka, který ničil soupeře v prvních kolech.

Rakič diktoval tempo zápasu, tvrdě kopal a kraloval na zemi. Smith vzdal soupeři hold, pochválil jeho kvality a zároveň prozradil, že se většinu zápasu cítil zlomený a odevzdaný.

“Zůstával v jsem v dosahu jeho tvrdých kopů, což byl evidentně špatný nápad. Zničil mi přední nohu a začal bojovat v klinči, kde byl opravdu velmi silný. Dostal jsem se do špatných pozic a nemohl s tím nic dělat. Zjistil jsem, jak moc silný soupeř to byl.”

“Dostával jsem se do pozic, do kterých jsem chtěl, ale nemohl jsem je dokončit. Dostal jsem ho v klinči zády ke kleci, ale tam se projevila jeho síla. Zdálo se mi, že jsme ve dvou různých váhových kategoriích.”

Aleksandar Rakic vs Anthony Smith zdroj: Profimedia

Smith připustil, že silový rozdíl byl opravdu znatelný, což může způsobit problémy v následujících utkáních. Většinu své kariéry bojoval ve střední váze, ale nyní naznačil, že shazovat do 185 liber, bude velmi náročné. 

“Nikdy jsem nevolal po dalších váhových kategoriích, ale teď se nad tím musím zamyslet. Jsem velký na střední váhu a proto zápasím s většími a silnějšími kluky. Jsou na mě prostě moc silní. Na zemi mě neohrozil, ale nedovolil mi vstát.” 

“Nemohl jsem rozpojit ruce, nemohl jsem mu sundat hlavu z hrudi, abych si vytvořil prostor. Snažil jsem se vytvořit alespoň nějaký prostor, zkoušel vstávat, ale nešlo to. Soupeř měl skvělou taktiku, udělal vše, co musel, aby vyhrál.” 

“Lionheart” v UFC poprvé ztratil dva duely po sobě a teď se z pátého místa v žebříčku polotěžkých vah propadne níže. Dvaatřicetiletý rodák z Nebrasky je ale přesvědčen, že návrat do střední váhy zabere spoustu času i úsilí.

“Myslím, že musím učinit velká rozhodnutí a zamyslet se, kam moje kariéra směřuje. Je nesmírně frustrující, prohrát se soupeřem, kterého jsem mohl porazit.”

“Opravdu nevím. Střední váha je pro mě vážně těžká. Šlo by o totální změnu životního stylu po celý rok. Není to jen o jiné přípravě a držení diety. Jde o kompletní změnu způsobu života, ale je to jedna z možností. Druhou možností je vzít si čas na zlepšení mých dovedností. Zatím nevím. Musím se zamyslet a zvolit nejlepší řešení.” zakončil bývalý titulový vyzyvatel.

Anthony Smith Anthony Smith trefuje Jona Jonese | zdroj: Profimedia

Anthony Smith rychle vystoupal na výslunní polotěžké divize a zasloužil si titulový souboj s Jonem Jonesem. Jones dle očekávání zvítězil, ale Smith předvedl nebojácný výkon, který ocenila většina fanoušků. Po návratu do oktagonu porazil Alexe Gustafssona a zdálo se, že je zpátky ve vrcholné formě. Letošní rok mu však nepřeje a po dvou krutých porážkách je jasné, že by měl něco změnit.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články